Succesvolle finaledag ZNK in Eindhoven

Met 13 finale partijen was het een mooie boks middag zondag 18 oktober bij The Golden Gloves in Eindhoven. Een goede publieke opkomst waarbij de finalisten onder luid gejuich van meegereisde supporters de ring betraden en verlieten. Zoals altijd in het Zuiden van het land was de sfeer tussen de verenigingen, trainers en boksers uiterst sportief en gemoedelijk wat enorm heeft bijgedragen aan deze succesvolle finale dag.

Het boksen van een uitermate hoog niveau met een aantal verrassend goede boksers in de startersklasse waar we de komende jaren zeker nog meer van gaan horen. Een voorbeeld van zo’n verrassing is de junior Abdel Karimi van LV Boxing die met aantrekkelijk, agressief en technisch correct boksen de titel in de 52kg klasse wist te veroveren. Andere sterke optredens werden onder andere neergezet door Evani Semedo Moreira (Elite Starter 69kg) van RBV van ’t Hof en Wesley Vriens (Elite B-klasse 69kg) van The Golden Gloves.

De verwachte publiekstrekkers, Remco Hofstede vs Artjom Kasparian en Aito Koster vs Seyit Yigit, maakten ook de verwachtingen helemaal waar. In de finale 81kg A-klasse tussen Kasparian en Hofstede gaven de twee elkaar geen duimbreed toe, top vermaak voor het publiek! Kasparian bokste echter net iets slimmer en besliste daarmee de partij in zijn voordeel.

De finale 64kg A-klasse was een waar gevecht tussen twee stijlen, het betere knokwerk en inzet van Yigit tegen het technische punten boksen van Koster. Na twee ronden stond de stand ogenschijnlijk gelijk en kwam het aan op een enerverende laatste ronde. In die ronde wist Koster net iets meer indruk te maken op de jury dan Yigit en mag zich kampioen van Zuid Nederland noemen.

Prijsuitreikingen van de hoofdpartijen werden gedaan door de bokscoryfeeën Sjef Weber (trainer van 4-voudig wereldkampioen kickboksen Nicky Holzken), Nouchka Fontijn (o.a. winnares European Games), en Rafael Haratyunyan (WBF wereldkampioen boksen).

Jeremie Besson

Voorzitter District Zuid

uitslagenlijst ZNK, zondag 18 okt. 2015 bij de Golden Gloves, Eindhoven

uitslagen van de ZNK organisatie bij Mesa Sport dd 17 okt. 2015