Succesvolle Boks Challenge krijgt vervolg

Deze week start op tien Optisport locaties de Boks Challenge winter edition. Dit is het vervolg op de succesvolle challenge die in september 2015 van start is gegaan. De Boks Challenge is een laagdrempelig trainingsprogramma dat wordt aangeboden aan zowel beginnende boksers als aan (beginnende) sporters die op zoek zijn naar een intensieve workout. De Nederlandse Boksbond en Optisport hebben samen dit uitdagende boksprogramma ontwikkeld om meer mensen enthousiast te maken voor de bokssport.

Meer dan 80 deelnemers aan de Boks Challenge maakten in 2015 al kennis met de bokssport. In een traject van 12 weken kregen zij de basistechnieken aangeleerd. Ook was er ruimte voor verschillende workshops over bandageren, spelregels en gezonde voeding. De trainingen werden verzorgd door gecertificeerde trainers van de Boksbond.

Op zaterdag 28 november kwamen de deelnemers van de eerste Boks Challenge samen in het Topsportcentrum Rotterdam. Voorafgaand aan de halve finales van het NK Boksen kregen zij de kans hun diploma te behalen. Na het afleggen van een proeve van bekwaamheid kregen uiteindelijk alle aanwezige deelnemers hun diploma uitgereikt door Europees Kampioene Nouchka Fonteijn.

Alle betrokkenen zijn erg enthousiast over de Boks Challenge. De deelnemers hebben het programma beoordeeld met een gemiddeld rapportcijfer 9. Ook trainer Dennis Veldhoen kijkt positief op de Challenge terug: ‘Mensen vanaf het nulpunt boks technieken aanleren, dat is een vak apart. Het was een openbaring om weer met echte recreanten te werken. De sfeer was los, waardoor ik bij mezelf een meer ontspannen manier van training geven heb ontdekt.’ Tenslotte kijkt ook Ronald Blom, bestuurslid van de Boksbond, met zichtbaar genoegen terug: ’Mooi dat nu al 15 deelnemers hebben laten weten door te gaan met boksen bij één van de bij de Boksbond aangesloten verenigingen. Dit is precies wat we, met ondersteuning van NOC*NSF, willen. Transitie in de sport is een veelbesproken item de laatste maanden. Ik denk dat we daar met elkaar een goede bijdrage aan leveren.’

In 2016 wordt het aantal locaties dat de Boks Challenge aanbiedt flink uitgebreid. Het streven is om in 2017 op 60 Optisport locaties kennismakingstrainingen aan te bieden en daarmee jaarlijks 3.000 nieuwe boksers enthousiast te maken voor de bokssport.