SUCCESVOL WEEKEND NEDERLANDSE BUNDESLIGA BOKSERS!

Tijdens de Zaterdagavond 22 Februari gebokste 1e Duitse Bundesliga ontmoeting tussen de BC Velbert en BC Straubing in Velbert kwamen 3 Nederlanders in actie.
In de 58 kg klasse was Enrico La Cruz (BVAZ) uitkomend voor Velbert veel te sterk voor Rewig Abdolrahman (Straubing). Na een wat stroeve maar duidelijk gewonnen eerste ronde , bokste Enrico in ronde 2 variabel zowel in gevechtsafstand als mbt stoten repertoire en won nu overduidelijk. Toen Enrico in de derde ronde ging versnellen en meer druk zette was er voor de Straubing pupil geen eer meer te behalen en gooide de hoek de terecht de handdoek om Abdolrahman in bescherming te nemen. winnaar TKO ronde 3 Enrico La Cruz.
Max van der Pas 70 kg (Olympia den Bosch) en in de liga boksend voor Straubing nam het op tegen Cihan Calik (Velbert). Op de 4e ronde na waar Calik af en toe gevaarlijk doorkwam en veel druk zette was het een overtuigend optreden van Max, die de eerste drie ronden Calik goed onder controle had en steeds zuiver en goed trof met zijn stoothand. De eerste 3 ronden gingen unaniem naar Max die zich met deze overwinning in de knip gaat voorbereiden op zijn laatste Bundesliga wedstrijd in de 70 kg voor Straubing tegen Nordhausen en dan de overstap gaat maken naar de middengewichten.Winnar op punten 3-0 Max van der Pas
Peter Müllenberg 82kg (ABCC) voor Velbert nam het op tegen een oude bekende namelijk de Pool Mateus Tryc . De fysiek sterke en aanvallend ingestelde nummer 20 van de AIBA wereld ranking had ook nu net als tijdens het EK van 2013 grote moeite met de snel in en uit boksende Müllenberg. Peter draaide uitstekend kort om zijn tegenstander weg om vervolgens met goede acties over te nemen. Bepalend in deze wedstrijd was de 4 ronden lang consequent ingezette scherpe en explosieve voorhad steeds precies gebracht op het moment dat de Pool wou aanvallen. Winnaar met een duidelijke 3-0 score Peter Müllenberg.
Velbert won uiteindelijk met 10-6 en met deze overwinning komt het team van coach Hennie van Bemmel weer een flinke stap dichter bij de titel prolongatie.
In het voorprogramma bokste halfzwaar gewicht Ben Tingen (Assen) tegen Jonas Radtke (Velbert) , Ben had niet echt zijn dag tegen de snellere Duitser, bokste te veel op geweld en te weinig snel en ontspannen. De overwinning ging terecht naar Radtke, maar voor Ben toch weer een waardevolle ervaring, deze wedstrijden heeft de ijverige en leergierige Assenaar nodig om te groeien en te leren problemen boksend op te lossen in plaats van alleen met power. Winnaar op punten 3-0 Jonas Radtke.