SUCCESVOL OPTREDEN IN DUBLIN

Op invitatie van team Prins waren er 14 boksers geselecteerd om deel te nemen aan een tweedaags boksevenement in Dublin. 14 december een wedstrijd in de discotheek van het prachtige Hamlet Court Hotel en vervolgens 15 december in het bokswalhalla van Ierland, het National Stadium. Echter wel in de bijzaal maar zeker de moeite waard.

Na een turbulente vlucht en angstige landing hadden we zaterdags een chaotische voorbereiding, maar deze boksers lieten zich niet ontregelen en stelde zich professioneel op.

Busreis-inchecken-wegen-eten-boksen, en dat allemaal in een goed anderhalf uur. Wel met de opmerking dat het geheel perfect was georganiseerd door Paddy, de collega van Rene Prins.

14 boksers, trainers Rene & Henk Prins, John van den IJssel, Robert Nokai en Goran Djokic.

Scheidsrechter Frans van Hak.

Meegereisde fans, Karel van Gool, Cees Been, Mike van de Ven, Tony Jas sr en Peter van der Pas.

Sfeer en accommodatie: we zijn behandeld als wereldkampioenen en hebben laten zien dat we coöperatief tot grote prestaties komen internationaal.

Rex Meyer 3-0 vs Darragh Daly. Junior 53 kg.

Geweldige technische partij, Rex zet de aanvallen goed in en blijkt ook een goede counterbokser te zijn. Rex domineert drie rondes, prachtige overwinning en Rex, jij bent de toekomst voor Rotterdam.

Myrea van den Ijssel 2-1 vs Grainne Walsh ( Interland bokser Ierland) Inter Female 64 kg.

Van deze charmante dame in de omgang hadden we geen idee dat ze zo sterk en beheerst was.

Walsh is een dame met behoorlijk wat ervaring en een knokker, Myrea sterke punt is aanval en gelijk tweede aanval. Dan haar goed verplaatsen erbij, dan ben je niet te raken. In het buitenland tegen een thuisbokser zo tekeer gaan in de ring kan je niet verliezen, superpartij.

Belooft veel voor het volgende NK.

Jamal el Bouhali vs Christy Joyce 2-1 ( Interland bokser Ierland) inter 75 kg.

Jamal bokste iets te gretig tegen deze meer ervaren bokser, een gelijk opgaande strijd waarin Jamal onnodig tegen lichaamstoten aanliep. Dit gaf een split dicion op in het voordeel van de thuisbokser met 35 partijen meer in het boekje. Wel veel vooruitgang en discipline gezien bij onze sympathieke Jamal.

Nabil Haryouli 2-1 vs Paul Ryan. Cadet 64 kg.

Vuurwerk in de ring, 2 boksers die knokken voor de overwinning daar ga je blij van worden als publiek.

Twee rondes die gelijk opgingen in scoren over en weer, beide boksers wisten dat de derde ronde bepalend zou zijn, Nabil hield het hoofd koel en scoorde met simpele combinaties duidelijk. Spannende partij in het voordeel Nabi

Faris el Abbassi 3-0 vs Daniel Houlihan Youth 60 kg.

Temperamentvolle bokser, Faris mag minder met zijn krachten smijten, harde bokspartij waarin Faris duidelijk laat merken dat hij graag fysiek bokst. Iets meer rust in het spel Faris en het is wat verzorgder en effectiever. Er zit genoeg intelligentie in het hoofd om hier komende tijd aan te werken, jouw voordeel is dat je conditioneel al sterk bent en bokst met je hart, techniek erbij dan ben je niet te stoppen. Mooie zege.

Stevan Djokic vs John Joyce 3-0 Junior 63 kg

Typische Ierse bokser uit het boksfamilie Joyce, hard en meedogenloos, snel en effectief.

Deze was voor Stevan nu een maatje te groot, Stevan voerde wel zijn opdracht van verplaatsen en scoren goed uit. Maar de tegenstander was gewoon sterker. Goed leermoment en verzorgd gebokst.

Max van der Pas 3-0 vs Kieran Forde ( Interland bokser Ierland) Inter 69 kg

Max domineerde de gehele wedstrijd door goed te verplaatsen en eenvoudige stootcombinaties. Tweede en derde ronde tempo opvoeren en krachten goed verdelen. Mooie technische partij en uitgeroepen tot beste bokser van de avond.

Elaige Camaro TKO vs Justin Barret Youth 75 kg.

Elaige heeft tegenwoordig de smaak te pakken. Zijn discipline en inzet begint vruchten af te werpen. Tijdens het NK maakte hij indruk en zit duidelijk in een flow. Barret was kansloos tegen Elaige, de derde ronde knalt Elaige de tegenstander naar zijn eigen hoek, precies wat tijdens het NK gebeurde. TKO overwinning voor Elaige.

Bobbi Been 3-0 vs Clodagh Greene ( Interland bokser Ierland) Inter Female Youth 67 kg.

Ook Bobbi had haar flow nog te pakken van haar wedstrijd 6 dagen terug tijdens het NK.

Bobbi heeft haar sterke punten in goed verplaatsen, hand-oog coördinatie en handelingssnelheid. Greene is een typische counter bokser maar kwam snelheid tekort tegenover Bobbi. Een zeer technische partij waarin door Bobbi opdrachten goed zijn uitgevoerd. Goed gecoacht door Robert.

Wouter Djokic vs Johnny Jo Joyce 2-1 ( brons os 2008 en deelnemer os 2012) Inter 69 kg.

Wouter bokste een mooie technische partij waarbij hij laat zien degelijk op niveau mee te kunnen.

8 jaar Internationaal boks verschil op dit niveau is deze partij iets te hoog gegrepen, maar een super meetmoment. En wetende dat alles goed komt.

Brandon Mullenberg vs Patrick Maughan 3-0 Junior 60 kg.

Onze Brandon bokste een uitstekende partij tegen de ervaren Ier, een maatje te groot en een kilootje te zwaar. Brandon bokste de eerste ronde met voldoende overtuiging, tweede en derde ronde speelde alleen ervaring van de Ier mee, maar Brandon was zeker niet minder. Gewoon zien als meetmoment en zeker geen paniek.

Tony Jas jr. vs Calvin Turner 2-1 Cadet 54 kg.

Prachtige partij die ons inziens ook naar Tony had kunnen gaan. Beide boksers technisch en met hoog tempo. Tony liet zich niet imponeren door de Ier en bokste een superpartij.

Niet gewonnen maar wel een leermoment waarbij Tony zijn voordeel mee gaat doen.

Roy Korving WO vs Ger Crehan ( Interland bokser Ierland) Inter 81 kg.

In je leven moet je van alles meemaken, Roy maakt heel veel mee..Weging beide boksers correct, match ok. Warming up beide boksers ok.De Ier gaat gewoon de deur uit en we hebben hem niet meer gezien.

Niemand had een antwoord waar de Ier gebleven was, Roy terecht teleurgesteld.

Justin Kremer 3-0 vs Adam Gill ( Interland bokser Ierland) Inter youth 60 kg.

Justin kwam, zag en overwon. Superpartij waarin alles zat. Justin bokst op dit moment de sterren van de hemel.

Ook zijn harde werken en discipline wordt beloond.

Na een welverdiende nachtrust en euforie van de geweldige prestaties was het op de zondagochtend 08.00 uur weer prettig vertoeven in de luxe ontbijtzaal. Nu was er ook meer tijd om kennis te maken en het nodige veldwerk te verrichten. Uitgebreid gesproken over jurering, trainingsmethodes, en wat ons inziens des persoon beter zou moeten. Bv Papendal duidelijkheid, wie is verantwoordelijk etc. De boksers namen de zondag om licht te trainen en vooral te rusten.

Omstreeks 16.00 uur kwam de luxebus ons ophalen en vertrokken we naar het National Stadium voor de weging en nadien om 18.00 uur begonnen de wedstrijden.In de bus was de wedstrijdspanning voelbaar maar was er ook een teamspirit waarneembaar. Aannemende dat de jongste bokser 15 jaar was en de oudste 20, was het goed om te constateren dat het een team was en samen wilde gaan voor de overwinning. Chapo

15e december National Stadium Ierland 18.00 uur.

Iedereen correct op gewicht, voldoende tijd voor de wedstrijdvoorbereiding.

Myrea van den Ijssel 3-0 vs Kelly Harrington Inter Female 64 kg.

Duidelijke flow aanwezig bij Myrea, de tegenstander van Myrea was heel fysiek aan het boksen. Daar heeft ze dertig seconden van mogen genieten. Myrea nam over met zuiver counter boksen de eerste ronde. Tweede en derde ronde simpel boksen en goed verplaatsen. Heel goed van Myrea dat ze niet over ging tot het fysieke spelletje van haar tegenstander. Deze was overigens de derde ronde totaal weggebokst door Myrea. Tja van Ijsseltje, het zit in de genen. Duidelijk potentie en fans erbij.

Bobbi Been 3-0 vs Tina Donnelly Youth Female 67 kg.

Eveneens bij Bobbi duidelijk dat het voor haar geen schoolreisje was, hard en snel technisch boksen. Overduidelijk drie rondes boksen op een hoog tempo en goed verplaatsen. Donnelly had zich duidelijk vergist en liep continu achter de feiten aan. Mooi werk Bobbi. Voor beide dames respect voor jullie partijen, zulke zware krijg je niet in Nederland.

Rex Meyer 3-0 vs Aaron Brown Junior 53 kg.

Wederom een strakke technische partij, een bokser die mooi doorontwikkeld en aantoonde niet uit zijn ritme te halen is ondanks dat Brown alles uit de kast haalde. Een supermooi overwinning. Rex miniBep naar de grote Bep. We hebben van jou genoten.

Justin Cool Kremer 3-0 vs Hugh Brady Inter 60 kg.

Soms loopt er een bokser een school binnen die direct opvalt. Justin is z’n bokser. afgelopen jaar was voor Justin een oriënterend jaar van is dit boksen nou iets voor mij. Na het EK heeft hij hierin zijn beslissing genomen en is sinds die tijd ongeslagen. Justin bokst iedere partij of het een WK finale is, snel hard effectief boksen, en aangezien hij het niet leuk vind om geraakt te worden gebeurd dat ook bijna niet. Jus wederom een prachtige partij tegen deze Elite. Tevens uitgeroepen tot bokser van de avond, 2x Olympia Den Bosch. Beetje zwetsen mag.

Nabil Haruouli 3-0 vs Paul Ryan Cadet 64 kg.

Na 4 partijen winst ben je soms bang dat je gepikt gaat worden. Gaat Nabil niet overkomen, wederom een superharde partij waarin Nabil de Ier Paul Ryan echt alle hoeken heeft laten zien. Spektakel en toch het hoofd erbij houden, Nabil bedankt voor de twee mooie partijen. En we gaan boksen in Marokko.

Brandon Mullenberg vs Mathew Davis3-0 Junior 60 kg.

Deze partij was foutief gematcht, Davis heeft een record van 60-55-5-0.

Het team heeft vooraf niet alle inzicht gekregen en deze hadden we niet goedgekeurd. Brandon jij hebt zoals altijd 100% gebokst en alles gegeven, ik denk dat ze dachten dat jij Peter was. Het al correct uitboksen en laten zien dat je voor niemand wegloopt, is een topprestatie. Kop op en in 2014 komen jouw wedstrijden. En pas op met vuurwerk.

Tony jr Jas 3-0 vs Sean Purcell Cadet 54 kg.

Een pittige wedstrijd die alles liet zien wat je mag verwachten van vechtjas Tony. Gebrand op zijn rematch tegen Sean, ja u leest het goed 31 augustus 2013 verloor Tony jr zijn partij tegen Sean. Mooie combinaties en goed verplaatsen, en tweede aanval correct ingezet. Mooi timing Toon. Zuivere overwinning en honger na de nederlaag van augustus, respect.

Stevan Djokic TKO vs Adam Curly junior 63 kg.

De jongste Djokic was zuur na zijn verlies zaterdag, gebrand om eea recht te zetten vertrok Stevan gefocust naar de ring. Geconsenteerd zijn werk doende nam Stevan alles naar zich toe. Gevolg en beloning een TKO. proficiat en mooi dat je respect toont aan je tegenstander, deze was er echt ziek van.

Elaige Camara vs Jimmy McDonagh 2-1 Youth 75 kg.

Soms gaan zaken te gemakkelijk en soms laat je zaken lopen. Elaige onze immer goedlachse mix van Caribische, tja hoe zeg ik het op zijn Nijmeegs. Deze was niet nodig geweest om te verliezen, 3 keer gaan winnen op KO is geen strategie.Maar opbouwend en positief, het zat er wel aan te komen Elaige maar de bel ging te vroeg voor jou. Ik zie je 4 januari en dan leg ik het uit. Stay out off trouble my friend.

Roy Corving vs Ryan Dervan 2-1 Inter 81 kg.

Deze had mijn inziens andersom moeten zijn met 3-0 voor Roy. Drie rondes gedomineerd met zuivere treffers. Mooi en correct boksen laten zien. Dan doet het ook ons pijn Roy, maar kop op. Typische Roy opmerking “het is hier wel gezellig” en hij meent dat ook. Roy jij bent een superteamgenoot en ik was blij om met jou mee te mogen. Fijne Kerst.

Farris El Abbassi vs Brad White 2-1 Youth 60 kg.

Gewoon gezegd een goede partij, gelijk opgaand twee rondes verzorg boksen. beide boksers voelde dat de derde ronde doorslag zou kunnen geven. Technisch alles gezien wat je als boksliefhebber wilt zien. Farris het gaat goed he?

Wouter Djokic TKO vs Charlie McDonagh Inter 69 kg.

Wouter trad deze avond aan tegen een bekende uit Purmerend namelijk de tegenstander van Mareno vd Ree. Makkelijk scorend en vrij boksend deed wouter zijn werk, pats pats einde oefening Charlie. Mooi Wouter goede afsluiting van het jaar, en alvast proficiat met je verjaardag. Inderdaad de jongste Elite bokser vanaf 1 januari 2014.

Jamal El Bouhali alias Jamal B. 2-1 vs David Bivecas Inter 75 kg.

Ook Jamal was gebrand op een overwinning, super gebokst. Drie rondes goed verdeelt, niet met je krachten gesmeten. Mooie winstpartij en afgelopen jaar een vaste kracht gebleken in de Oberliga. Proficiat JB.

Max van der Pas 2-1 vs Johnny Joyce inter Elite 69 kg.

5 wedstrijden in 7 dagen 5x winst. Goed jaar gedraaid, tweede jaar uitkomende in de 1e Liga voor Straubing.. Voorontwikkeling gekregen en genomen 2e liga op 17 jarige leeftijd onder begeleiding van de Hennies. Kort samengevat Max moest deze winnen en heeft dat gedaan. Joyce gaat hij Internationaal tegenkomen dan is deze partij een mooie opsteker. Goed gedaan Maximus.

Deze boksers, trainers en begeleiders wensen jullie allemaal fijne feestdagen en een voorspoedig 2014.

Peter van der Pas