Stijlvol afscheidsgala van Steve Suppan in Mijdrecht

Dat een regionaal boksgala met een sfeervolle setting een groot succes kan worden, heeft Gym Suppan zaterdagavond 14 april in Mijdrecht aangetoond. Met the evolution of boxing – ambitie moet men hebben – zorgde niet de amateurtop en ook niet de subtop van Nederland – een enkeling uitgezonderd – voor een vermakelijke avond. Veelal starters of beginnende b-klasers boksten technisch niet bijzonder goed maar er was genoeg strijd en beleving met een grote amusementswaarde. Dat alles als omlijsting van de afscheidswedstrijd van de plaatselijke prof Steve Suppan, die uiteraard op punten won, en twee andere profpartijen, maar die beslisten Sergino Kanters en Nick Postma snel.

Wie niet tot de geregelde bezoekers van de bokssport behoorde, had het best naar de zin. De plaatselijke ondernemers hadden een schuin oog naar de ring gericht en en waren verder bezig met netwerken. Eén partij in het programma dat Ray Martin weer stijlvol introduceerde, sprong eruit. Kilat Hallie (92 kg) nam het op tegen tweevoudig Nederlands kampioen Stanley Koemans die 10 kg zwaarder was. De Amsterdammer, die ook kickbokst, verweerde zich knap tegen de Doetinchemmer en werd de morele winnaar. Een geweldige opsteker voor Hallie omdat de organisatie van het grootste profgala Ben Bril Memorial hem op maandag 15 oktober – voor het eerst met amateurs – had uitgenodigd voor het mooiste Nederlandse bokspodium in Carré.

Steve Suppan en zijn broer Mitchel waren de afgelopen jaren ambitieus bezig met het organiseren van eigentijdse gala’s die het imago van het boksen een positieve impuls gaven. Ook nam Steve Suppan geregeld deel aan wedstrijden met jeugd uit zijn eigen boksgym. Wellicht een tip om te onderzoeken of Steve en/of Mitchel – jong en vooruitstrevend – op bestuurlijk vlak in het district geen rol willen spelen.

Hans de Bruijn
Eventmanager en
Lid van het dagelijks bestuur van de boksbond