Spektakel bij boksgala in Alphen aan den Rijn

Soevereine Roy Korving maakt indruk

Een keer per jaar wordt de Rijnstreekhal in Alphen door de lokale boksschooleigenaar Teus de Kruyf omgetoverd tot een waar boksparadijs. Na maanden organisatorisch geploeter om tot representatieve bokskaart te komen, is het zover. Nationale toppers als Roy Korving en Sam Wagensveld staan naast internationale tegenstanders uit Engeland en België en vele regionale boksers op het 18 wedstrijden tellende programma opgesteld.

De ambiance is fantastisch: veel enthousiaste toeschouwers, dj, zanger, ringspeeker, videopresentatie, mooie ringuitlichting en speciale gasten in de vorm van nationale bokscoryfeeen als Don Diego en Nouchka Fontijn. Complimenten voor de officials, technische mensen als John Vergouwe en Gerard Hartman, juryleden, scheidsrechters, onder leiding van Rene Braad, en ringarts Ed van Wijk, die het mede mogelijk maken dat er weer een geweldige boksavond in Alphen kon plaatsvinden.

Mooie partijen gezien, vooral de soeverein boksende Roy Korving maakte veel indruk en overklaste zijn Belgische tegenstander, die in de derde ronde twee keer acht verdiende tellen kreeg.

Sammy Wagensveld leed een discutabel verlies op punten van een lastige Engelsman, terwijl Remco Hofstede in een keihard gevecht met 2-1 won van een technische Engelse bokser.

Spektakel en mooie bokspromotie dus in Alphen met dank aan gastheer Teus die voor deze gelegenheid zijn eigen Bokschool tot een bed&breakfast had omgetoverd voor de buitenlandse gasten…

Boris van der Vorst

Voorzitter Boksbond

Uitslagen: uitslagen Boksgala BS Teus de Kruyf dd 27 sept. 2014