Spektakel bij 2de Eindhoven Box Cup


Spektakel bij Eindhoven Box Cup

Genoten van een heerlijke bokszondag in Eindhoven. Hulde aan de voortreffelijke organisatie van de Eindhoven Box Cup waardoor het Nederlandse boksen internationaal nog beter op de kaart werd gezet, met een breed deelnemersveld, met delegaties uit onder meer Rusland, Engeland, Sri Lanka, Mongolië en Ierland.
Afgelopen drie dagen hebben de toeschouwers kunnen genieten van een flink aantal aantrekkelijke bokspartijen. Op de finaledag kwamen nog een aantal Nederlanders in actie, onder tevreden toeziend oog van bondscoach Hennie van Bemmel en WK-gangers Max van der Pas en Enrico La Cruz.
Anouk Echteld leverde een puike prestatie tegen de ervaren Russin Kartashkova. Nouchka Fontijn overklaste haar tegenstandster Weerarathna uit Sri Lanka. Sammy Wagensveld won ook zijn partij tegen de ervaren Mongoolse bokser Uranchimeg die drie keer heeft deelgenomen aan de Olympische Spelen. En de Hagenees Jaber Dahou verloor met zijn gewaagde boksstijl helaas van de sterke Ier Michael Nevin.
De initiatiefnemers van de Eindhoven Box Cup, Jeremie Besson, Eric van den Heuvel en Brian Mous, hebben met medewerking van het Van der Valk hotel in Eindhoven, sponsoren, officials en vrijwilligers een fantastisch podium gecreëerd voor de vaderlandse bokstop.
Als voorzitter van de Nederlandse Boksbond ben ik erg blij dat er boksliefhebbers zijn die zo hun nek uitsteken. Ik heb prima partijen met veel vuurwerk gezien, waaronder een mooi duel tussen 2 zwaargewichten uit Ierland en Frankrijk. Jammer alleen dat de finalepartij in het halfzwaargewicht tussen Peter Mullenberg en Rick de Nooijer door een blessure van laatstgenoemde niet doorging.

Boris van der Vorst
Voorzitter Nederlandse boksbond

http://jabforms.com/EindhovenBoxCup/programme/Day3Full.php