Spectaculair boksen op het NK in Maastricht

Het Nederlands kampioenschap boksen werd de afgelopen jaren steeds in de bokshoofdstad van Nederland, Rotterdam, georganiseerd, maar dit jaar wilde de jubilerende boksvereniging SCM-boxing het NK naar Maastricht halen.

In een prachtige theaterzaal van het MECC Maastricht heeft SCM-boxing met een dreamteam van vrijwilligers een fantastische organisatie neergezet, met de sfeer makende ringspeeker Ray Martin.  Ondanks het feit dat er enkele toppers moesten afzeggen vanwege blessures, waaronder Enrico La Cruz en Stanley Koemans, stond er op de finaledag een aantal aantrekkelijke en kwalitatief hoogwaardige partijen op het programma.

Opvallende uitslagen waren de TKO van Sammy Wagensveld tegen de Rotterdamse belofte Rex Meijer en de puntenoverwinning van Zekaria Elhaj tegen Max van der Pas. Ik heb van vele partijen genoten, waaronder de Nijmeegse derby tussen de routinier Yoan Sanchez tegen Amine Boudhoum.  Een boeiend duel dat door Sanchez gewonnen werd. De tank Artjom Kasparian had het lastig tegen Rick de Nooijer, maar trok uiteindelijk aan het langste eind. Enerverend was ook het gevecht tussen de twee krijgers Brandon Mullenberg en Xavier Köhlen, die laatstgenoemde in zijn laatste Olympische amateurwedstrijd won. Hij wordt prof.

Een hoogtepunt op zondag was de huldiging van de kersverse Europees kampioene Nouchka Fontijn die door het bestuur van de Nederlandse Boksbond in het zonnetje gezet werd en daarbij de Boksbond en NOC NSF bedankte voor de ondersteuning. Nouchka kwam verder zelf helaas niet in actie, maar zag wel een aantal hele interessante damespartijen. Reikhalzend werd er bijvoorbeeld uitgekeken naar het NK-debuut van Jemyma Betrain die de verwachtingen in haar partij tegen Dudek Bea volledig waarmaakte en won.

Een prachtige afsluiting was de thriller in het zwaargewicht tussen de ervaren Peter Mullenberg tegen de jonge reus Roy Korving, die door veel media, waaronder de NOS werd gevolgd. Het publiek stond drie rondes lang op de banken en de overwinning werd uiteindelijk behaald door Roy.

 

Terugkijkend op het afgelopen weekend kan er gesproken worden van een geslaagd experiment om het NK boksen in een andere provincie te organiseren. Hulde voor de Limburgse gastvrijheid. Wie neemt de NK organisatie volgend jaar voor zijn rekening?

Boris van der Vorst,

Voorzitter Nederlandse boksbond

 

https://nos.nl/l/2237035

 

Downloaden (DOCX, Onbekend)

Downloaden (DOCX, Onbekend)