Sollicitanten gevraagd voor voorzitterschap district Zuid-Holland

Doe méér dan alleen maar trainen in het boksen.

Leef je je ook wekelijks uit op de trainingen van de boksschool? Als je je zo intensief inzet voor de bokssport, voel je je bijna bezwaard als je een keer niet traint. Die grote gedrevenheid geeft veel voldoening. Je kan bijna alles, dagelijks ben je topfit op je werk. Beseft men wel wat er allemaal komt kijken om het deelnemen aan het boksen in zijn vele disciplines mogelijk te maken. De boksschool is een onderdeel van een bond met een hoofdbestuur dat ambitie en visie uitstraalt. Bestuursleden zetten zich met de grootst regelmaat in voor het ontwikkelen van allerlei activiteiten. Maar dat kunnen zij niet alleen. Een bond die groeiende is, met op dit moment +/_ 4.000 leden beseft als geen ander dat ook anderen het beleid moeten ondersteunen. Op dit moment is een kwaliteitsimpuls op het niveau van de vijf, strategisch verspreide districten meer dan gewenst. Ook de regionale centra moeten ambitie en visie gaan uitstralen. De Boksbond is er voor en door iedereen die het boksen een warm hart toedraagt.

Voor ons District Zuid Holland zijn wij dan ook op zoek naar een

Voorzitter Districtscommissie M/V\ 

Doel van de functie 

Het doel van de functie is het  voorzitten van de dictrictscommissie bestaande uit een secretaris/penningmeester, minimaal 3 DTC ( District Technische Commissie ) leden en een zelf te bepalen aantal commissarissen. Hij/Zij moet leiding geven aan een effectieve, efficiënte en gezond districtsbeleid en bewaakt de voortgang. Hij/Zij rapporteert om de twee maanden aan het dagelijks bestuur van de Boksbond tijdens de vergadering van het hoofdbestuur.

Het accent in 2015 ligt, naast het behalen van sportieve doelstellingen, op het bouwen van een solide team dat zich planmatig inzet met acties voor zowel lange als korte termijn.

Functie-eisen 

  • HBO- niveau.
  • Ervaring als bestuurder in het verleden of als leidinggevende is een pre.
  • Kennis van wedstrijdreglementen en statuten van de Boksbond.
  • Kennis van werken in teamverband en administratieve procedures.
  • Competenties behorende bij deze functie zijn; Klant- en servicegerichtheid (in- en extern), communicatie, samenwerken, bokstechnische kennis, plannen/organiseren/voortgang, accuratesse en zelfstandigheid.
  • Goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
  • Het verplicht naleving van de ethische code voor bondsofficials uitgevaardigd door de Boksbond.

Wie zoeken wij?

De voorzitter districtscommissie moet een tactisch leider zijn met bij voorkeur een afgeronde opleiding op HBO-niveau. Hij moet beschikken over communicatieve vaardigheden, analytisch werk- en denkniveau en aantoonbare managementervaring in een non profit-sportomgeving. Jij bent een people manager die zichzelf succesvol heeft ontwikkeld in het besef wat leidinggeven, motivatie en inspireren ten aanzien van een commissie en disctict inhouden. Tot slot zijn menselijk inzicht als mede bokssport- en resultaatfocus zeer belangrijke competenties.

Wij bieden

  • Een functie met flinke uitdaging, sparringpartners en ruimte om zelf te kunnen groeien
  • Diverse tools, opleidings- en trainingsmogelijkheden
  • Volop mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen en binnen de organisatie door te groeien.

Solliciteren?

In het kader van vooruitstrevendheid vragen wij dames met ambitie binnen de sportwereld zeker te solliciteren.

Wij ontvangen graag jouw sollicitatie, voorzien van CV én motivatie, per e-mail naar Tom de Raad, tom.de.raad@ksb.com