Smilde reclame voor de bokssport

Op zaterdag 15 november stonden in een uitverkochte zaal met ruim 800 toeschouwers en 90 VIPS in Smilde 15 bokspartijen op het programma. Perfecte licht en geluidshow, goed voorbereide ringspeaker en het team van vrijwilligers zorgde voor een vlotte teampresentatie Windmill boksers vs Team Westfalen. Deze avond zou in het teken staan van de afscheidspartij van Ben Tingen, ware het niet dat er mensen bij onze bond heel goed hun huiswerk hadden gedaan. De voorzitter van District Noord, de heer Dick Zwiers had een jubilaris in de zaal namelijk medeoprichter van Boksvereniging Assen (1977) de heer Jack Bos. 50 jaar Bondslid lid en nog altijd even gepassioneerd van de bokssport. Na de mooie lovende woorden van de Voorzitter District Noord mocht hij de heer Bos ook een Bondsinsigne opspelden. Namens alle aanwezige van harte.
In Assen begrijpen ze het idee van Ligaboksen en ook de verplichting om minimaal twee zg voorpartijen te regelen voor Scholieren en Junioren. Maar 10 partijen is ook leuk en goed voor het boksen. Boksvereniging Assen, Frisia Leeuwarden, Team Baat, Waldhoek, Fitboks Den Helder, Boksvereniging Delfzijl, Klazienaveen, De Amateur, Teus de Kruyf, King Petch kregen met hun boksers de stemming al goed in de zaal en daar zaten harde en technische partijen bij. Klouwen vs Essakil was z’n knaller en Nino vs Schafer mocht er ook zijn.
In de pauze de Rockband Bokser die het publiek opzweepte voor de 5 geplande ligapartijen. Windmill Team stond na de weging al voor met 2 punten omdat de Westfalen de 60kg en 69 kg niet bij hadden.
64 kg Malke Buyukkaya Westfalen vs Umut Aydin Windmill team. Harde partij, Umut was net hersteld van een zwaar bevochten overwinning Dusseldorf, en een gewichtsklasse hoger. Umut bokste wederom een goede partij en bleef overzicht houden. Ons inziens waren twee rondes licht voordeel Umut. Derde ronde speelde fysiek ook mee. Winst 2-1 Malke Buyukkaya
75 kg Martin Zimmermann Westfalen vs Remco Hofstede Windmill Team. De tweede wedstrijd voor Remco in 7 dagen, Remco hoeft alleen rustig vanuit het midden van de ring te boksen. Niet gaan knokken of andere zaken. Mooie harde combinaties op het lichaam en goed wegdraaien. Aanwinst in de 75 kg voor het Ligateam.
Winst 2-1 Remco Hofstede.

91 kg Gvenatadze Westfalen vs Roy Korving Windmill Team. De Duitser had 108 partijen weg en enkele prestigieuze toernooien gedraaid. Zag er sterk uit, maakte zich duidelijk niet druk over Roy. Tja, drie rondes heeft Roy boksles gegeven. Rustig en beheerst zijn treffers zuiver plaatsen. Goed vanuit het midden druk zetten, de ring goed afsnijden en treffen. Lust voor het oog. Winst 3-0 Roy Korving.
Tussenstand 9-6 Windmill.
91+ Rene Ehlat Westfalen vs Hannes TerLinde Windmill Team. Ehlat was gebrand op een revanche partij tegen Hannes, in het voorjaar won Hannes superieur van deze routinier. Drie rondes vuurwerk in de ring, Hannes houdt deze lijn voorlopig vast jongen. Opa had trouwens goed mee gecoacht. Winst 3-0 Hannes TerLinde.
Hoofdpartij van de avond Nury Yesil Westfalen vs Ben Tingen Windmill Team. Bij de opkomst van Ben stonden 80 VIPS boven op hun tafel, de decibellen waren niet te meten. De hele zaal was los, Ben bleef gefocust want Yesil komt uit de 1e Liga en is fysiek sterk. Drie rondes heeft iedereen waar voor zijn geld gehad, puur boksen met alle emoties erin. Menig aanwezige pinkte een traan weg. Beide boksers gaven alles, Ben scoorde gelukkig wat zuiverder maar wat ging het hard. 3-0 Winst Ben Tingen, en toen braken ze de zaal bijna af. camera’s, foto’s journalisten het was geweldig om mee te maken.
Winst Windmill Team met 11-6 op naar de finale in Nijmegen.
Ben en vrijwilligers Boksvereniging Assen het was weer geweldig, perfecte organisatie en een onbeschrijflijke sfeer.

Bedankt namens alle Windmillers en trainers.

Boksgala Smilde