Sebastiano Canu licht in Assen mentale begeleiding van boksers toe

Begin 2014 heeft Sebastiano Canu een onderzoek gedaan naar de mentale begeleiding van boksers. Sebastiano deed dit onderzoek voor zijn masterscriptie Psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij heeft daarbij boksers van BSG, BV Delfzijl en BV Assen sparringswedstrijden laten boksen. Daarvan heeft hij filmopnamen gemaakt. De boksers van BSG kregen een aangepast trainingsprogramma, waarna hij onderzocht heeft of ze ook beter zijn gaan scoren. Het eindresultaat was positief.
Woensdag 18 februari komt Sebastiano naar Assen om zijn trainingsaanpak aan de boksers van BV Assen, en andere geïnteresseerden, te demonstreren. De kern van zijn aanpak is dat een bokser die bepaalde technieken heeft getraind ook leert deze vast te blijven houden wanneer de onzekerheid toeneemt. Je begint in een setting met duidelijke afspraken. De bokser past zijn techniek toe, bij een tegenstander die opent met een vaste combinatie. Langzamerhand wordt de bokser geconfronteerd met meer onzekerheid. Waar zijn tegenstander eerst nog vaste combinaties stoot, gaat deze stap voor stap, steeds onvoorspelbaarder stoten. Uiteindelijk mondt dit uit in een sparringspartij, waarbij de getrainde bokser uitgedaagd wordt zijn getrainde techniek vast te houden.
Waar? Boksvereniging Assen, Aubussonhal, Vaart ZZ 83, Assen. Wanneer? Woensdag 18 februari om 19:00 uur. Iedereen is van harte welkom.
Met vriendelijke groet,
Henk Tammes
(Trainer Boksvereniging Assen)