SCHEIDSRECHTERSVERSLAG GOLDEN GLOVE OF VODVOJDINA 2013

Het jureren die avond begreep ik ik niet we hadden veel twee een uitslag en ik begreep niet echt waar ze naar keken want dat was zeker niet naar de meeste treffers.
Na een partij tussen een bokser van Servie en Hongarije was er weer een uitslag met heel veel politiek dus ze lieten de bokser uit Servie winnen dus ik kwam er al snel achter dat het nieuwe systeem geen verbetering is het werd een lange dag met 26 partijen bijna zonder pauze en terug in het hotel hoorde ik dat twee van de drie boksers na een goede partij waren uitgeschakeld.
De tweede ochtend heb ik om 8 uur weer de weging gedaan en werd opgesteld in de hal vlak bij ons slaapplaats en het Nederlandse team nu weer in de anderen hal boksten.
het leek in het begin een aardig georganiseerd toernooi maar ze vielen de tweede dag aardig door de mand er kwam een partij waar ik jury was samen met de jury uit Wales en een uit Servie het was een partij tussen een bokser uit Indie en uit Schotland en de uitslag was twee een de Wales man en ik hadden precies de zelfde uit slag de eerste en derde ronde voor die Schot en de tweede voor die indier niks aan de hand dus maar de mensen uit indie waren het er niet mee eens en de bokser weigerde uit de ring te gaan waarna de boboos uit servie ook begonnen te schreeuwen dat we het niet goed hadden gedaan maar omdat ik in de ring stond de volgende partij vielen ze de jury uit Wales aan toen ben ik ook uit de ring gegaan want ze wilden dat we de uitslag terug draaiden, Het liep best hoog op en we voelde ons geintimideerd maar na een grote woorden wisseling en ik hun zei dat we nooit de uitslag terug draaide omdat wij gelijk hadden ging de middag verder.
De laaste partij van de avond tussen een Zweeds meisje en een meisje uit Servie was pas echt schandalig zelf een blinde kon zien dat het Zweedse meisje had gewonnen maar ze lieten het anderen meisje uit Servie winnen toen ging ik verhaal halen bij die boboos maar toen was het enige wat ze zijden dat er geen serviese jury leden aan de ring zaten maar dat was echt de slechtste uislag van het toernooi.
Na weer een hele dag aan de ring en bijna geen pauze behalve de scheidsrechters uit Servie stond er op mijn indeling bij sommige partijen een T ik dacht time out of zo maar dat betekende dat ik time keeper moest zijn werd ik aan de tafel gezet met een klein horloge en moest ik time keper zijn zonder instruktie of we volgens de oude regel dat deden of de nieuwe, waarbij ik na het luiden van de gong het horloge niet werkte toen moest ik de partij stoppen en kreek ik een stopwatch in me handen gedrukt,en dat noemen se een AIBA toernooi.
En het ergste was dat toen ik terug kwam in de school waar we sliepen hoorde dat onze laatse bokser ook was uitgeschakeld na een twee een uislag.
De laatste dag merkte ik dat ze mij terug pakten alleen jury geen rust en een hoop time keeper.
MIjn conclusie is het nieuwe systeem is geen verbetering zolang er veel politiek word bedreven en een hoop partijdigheid.
In mijn boekje werd geschreven alleen hoeveel ik scheids was en jury
Maar het was een ervaring om nooit te vergeten.
Groeten R Schulein