Sammy Wagenveld bokser van het toernooi in Polen

Deelnemers aan het bokstoernooi Zygmunta Krygiera” op 25 en 26 oktober in Torun, Polen waren, Tony Jas Junior (A kl. 60kg), Sammy Wagenveld ( Junior A kl. 66kg) en Johnny Manvis (Jeugd A kl. 64kg). Coach was Henk Prins, helpers Rob Manvis en Tony Jas sr.

Johnny bokste de eerste wedstrijd tegen de Pool Norbert Wardzinski. Johnny had in de aanvang wat problemen om goed aan te sluiten maar bracht de ronde licht op zijn naam. In de tweede ronde kwam hij beter door. In de derde ronde had hij de opdracht meer druk te zetten en bracht deze ronde duidelijk op zijn naam. Pts 3-0 voor Johnny.

Tony bokste tegen de Pool Mateusz Kolucki een hoogstaande wedstrijd over alle ronden. Pts 3-0 voor Tony.

Finale partij Johnny Manvis tegen de Pool Eldars Trapucka. In de eerste twee ronden hield Johnny zich niet goed aan het tactisch plan en liet veel liggen door te veel lijf aan lijf te boksen waardoor zijn stoten niet voldoende aankwamen. In de derde rond ging dit beter en bracht hij de lange Pool enige malen in problemen door zijn harde treffers. Pts 2-1 voor de Pool en een goed leermoment voor Johnny.

Finale partij Tony Jas tegen de Duitse meervoudig kampioen Stefan Antonyo. Een bokspartij van hoog gehalte, waarbij Tony liet zien dat hij alle facetten van de sport beheerst. Goede overnamen en bij herhaling doorkomen met zijn tweede aanval. Bij ons geen twijfel over de uitslag. Het was dan ook bizar dat de winst met Pts 2-1 naar Antonyo ging.

Door een organisatorische fout fout bleek Sammy Wagenveld in finale partij te boksen in de 70kg categorie terwijl hij 65,5kg bij de officiële weging bracht. Paniek bij de organisatie omdat  er vijf boksers in de junioren 66kg zaten en een in de 70kg. We tekenden protest aan maar na telefonisch overleg met het thuisfront, het aanschouwen van de tegenstander van 68,5 kg en het analyseren van zijn startboekje, werd besloten toch te boksen.  2400 km rijden voor niks was ook niet goed voor het moraal!.

Sammy bokste een heel goede partij en bracht alle ronden ruim op zijn naam. Met goede combinaties, stoothand direct, linkse hoek scoorde hij bij herhaling. Winst Sammy Pts 3-0 en uitgeroepen tot beste bokser van het toernooi.

Henk Prins.