Samenwerking Boksbond en Optisport van start

De Nederlandse Boksbond en Optisport slaan de handen ineen om meer mensen enthousiast te maken voor de bokssport. In de komende maanden wordt samen gewerkt aan de ontwikkeling van een laagdrempelig trainingsprogramma. Vanaf 1 september zal dit worden aangeboden op 10 locaties van Optisport. Doel is om op deze manier een nieuwe doelgroep te bereiken. Dit moet uiteindelijk leiden tot meer leden voor de boksverenigingen.

OptisportOptisport beschikt over 280 sportaccommodaties in Nederland. Het streven is om in 2017 op 60 van deze locaties kennismakingstrainingen aan te bieden en daarmee jaarlijks 3.000 nieuwe boksers enthousiast te maken. De trainingen worden in veel gevallen verzorgd door trainers van de Boksbond. Dit is onderdeel van het proces om enthousiaste deelnemers naar de boksverenigingen door te leiden.

De samenwerking levert winst op voor beide organisaties. De Boksbond krijgt de kans de bokssport op 60 nieuwe locaties in Nederland aan te bieden aan een doelgroep die uit zichzelf misschien niet snel een boksvereniging instapt. Optisport vindt in de Boksbond een samenwerkingspartner van naam en maakt graag gebruik van kennis, ervaring en het netwerk van gekwalificeerde trainers om haar aanbod verder uit te breiden.

De samenwerking zal worden bezegeld door de ondertekening van een samenwerkingsovereenkomst later deze maand.

Maarten van Koolwijk
Projectleider