Roy Korving verliest eervol de finale in Hongarije

Roy Korving heeft het net niet gered in de finale van  het 60e Bocskai Memorial in Debrecen (Hongarije). De Nederlandse bokser, uitkomend in de klasse tot 91 kg, verloor eervol met 2-1 (29-28, 29-28 en 28-29) van de Hongaarse kampioen Sergo Savoluy. Een uitslag, die nogmaals de progressie van Roy benadrukt. Bence Nagy. Hij had eerder een andere Hongaar Bence Nagy en de Slowaak Michael Plesnyik uitgeschakeld.

Enrico Lacruz verloor in de halve finale met 1-2 van de Europees kampioen Joe Cordina (GBR). De cijfers waren 29-28, 29-28, 28-29. Enrico had tijdens het EK in augustus nog met 3-0 verloren (3x 30-27). Er is ook bij hem duidelijk sprake van progressie. Eerder won Enrico met 3-0 van de Noor Bernardo Torres.

Max van der Pas een Xavier Kohlen werden in de eerste partijen uitgeschakeld. Max verloor met 3-0 van de Fransman Christian Mbili en Xavier verloor met 3-0 van de Georgier Gela Abashidze.

Peter Mullenberg was ook ingeschreven. Maar hij liep afgelopen zaterdag tijdens de centrale training op Papendal een blessure aan zijn linkerarm op. Na uitgebreid onderzoek in Ede en Naarden gaf de chefarts van het NOCNSF dr Moen het dringende advies van deelname af te zien. Wenselijker was aangepast te trainen en een intensieve fysiobehandeling