Roy Korving bereikt kwartfinales op WK boksen

Roy Korving heeft donderdagavond de kwartfinales bereikt van het WK boksen in Doha. De Nederlandse zwaargewicht (tot 91 kilogram) versloeg zijn Letse tegenstander Nikolajs Grisunins op punten. De driekoppige jury was eensgezind: 29-28, 29-28 en 30-27.

Korving, die in de eerste ronde een bye had, domineerde en raakte zijn opponent een aantal keren goed, vooral op het linkeroog, maar moest toch oppassen voor de counters van de Let.

Meestal was de Waddinxvener op tijd weg. Zondag staat hij tegenover Evgeni Tisjtsjenko in de ring. De vice-wereldkampioen uit Rusland rekende af met de Amerikaan Joshua Temple.

Max van der Pas werd in het middengewicht (tot 75 kilogram) uitgeschakeld. Hij verloor van de Egyptenaar Hosam Abdin, die in de eerste ronde vrijaf had. Ook in deze partij was de jury unaniem in haar besluit: 30-27, 30-27 en 30-27.

Van der Pas was het titeltoernooi in Qatar, waar de eerste olympisch startbewijzen te bemachtigen zijn, begonnen met een overtuigende zege (3-0) op de Tunesiër Yahia Elmekachari. Ook tegen Abdin was zijn start veelbelovend maar na de hoopgevende eerste ronde raakte de 22-jarige Brabantse debutant het initiatief kwijt. Rio de Janeiro is nog ver weg voor hem.

Medaillekandidaat Peter Müllenberg (tot 81 kilogram) komt vrijdag in actie tegen Hassan Saada met als inzet een plek bij de laatste acht. De Marokkaan versloeg de Amerikaan Steve Nelson.