ROTTERDAM IN DE AANVAL MET MATTIE TRAININGEN

De bel voor de eerste ronde van een intensief sportprogramma voor jongeren van 12 tot 18 jaar heeft geluid. In drie Rotterdamse deelgemeenten: Charlois, Delfshaven en Crooswijk treden jongens en meisjes in de ring om een intensief trainingsprogramma te doorlopen, waarbij ze zich de basisvaardigheden van de “Noble art of selfdefence” eigen maken en daarmee werken aan verbetering van hun gezondheid , verhogen van de weerbaarheid en het omgaan met discipline en gedragsregels. Doel is naast het letterlijk “beter in je vel zitten”, door intensief sporten onder deskundige leiding: het verbeteren van de algehele conditie, structurele gewichtsafname en beter om kunnen gaan met agressie.
De trainingen zijn niet alleen erg intensief maar ook heel leuk om te doen. Bij boksen komt het er, naast een goede basisconditie, ook veel aan op: zelfbeheersing, je momenten kiezen, het kunnen incasseren en doorzetten. Dit zijn niet alleen belangrijke vaardigheden binnen het boksen maar je hebt er ook veel aan in het “echte”leven, zoals doorzetten in de studie, discipline om huiswerk te maken. Zaken die van groot belang zijn bij het bestrijden van bijvoorbeeld schooluitval.

In drie deelprojecten maken 275 jongeren via introductielessen kennis met de bokssport. Daarvan zullen er zo’n 150 een intensief sportprogramma volgen: 10 maanden, twee keer per week. Onder leiding van deskundige boksinstructeurs. Ook een fysiotherapeut, voedingsdeskundige en pedagoog begeleiden de jongeren naar een gezondere levensstijl, De ouders worden hier nadrukkelijk bij betrokken.

Na het afronden van het programma worden naar verwachting 50 tot 75 jongeren lid van een boksvereniging, zodat ze daar door regelmatig trainen hun gezonde leefstijl kunnen vasthouden.

Bestuurder Wim van Heest, van Deelgemeente Kralingen/ Crooswijk betrad de ring van boksschool van ’t Hof aan de Slachthuiskade, om de eerste ronde in te luiden van dit uitdagende en intensieve programma. Daarna volgde een proefles voor vier jongeren, waarmee het “Mattieproject” met een vliegende start werd ingeleid.