ROEP OM TERUGKEER VAN OFFICIËLE BOKSINTERLANDS

Officiele boksinterlands worden al enkele jaren niet meer in ons land gehouden. Oorzaak: een gestructureerd technisch beleid ontbrak en de financiële middelen waren schaars. Dure uitnodigingen aan prominente bokslanden werden op een laag pitje gezet door de bond. Maar er verandert veel op dit moment. De kappen verdwijnen na het WK in oktober in Baku, de jurering wordt herijkt en in Nederland waait een frisse wind na het benoemen van technisch directeur Louis Wijdenbosch en de nieuwe bondscoach Nigel Davies. Het fulltime trainingsproject op Papendal is gestart met een vrouwenselectie, aangevuld met mannelijke talenten. Het NOC NSF ziet perspectief in deze Olympische tak van sport.

Het zou in deze opzet vanzelfsprekend passen om de interlands met officiële landenploegen weer in ere te herstellen. Daar wordt over nagedacht. Het was daarom interessant op zaterdagavond 31 augustus bij Weliness Profi Center van Michel van Halderen in Purmerend om te zien welk resultaat een persoonlijk initiatief van de jonge trainer René Prins zou opleveren. Door zijn goede contacten met de Ieren (de reis betaalden ze zelf; Rene draaide alleen voor de verblijf- en hotelkosten op) kwam een sterke buitenlandse ploeg in de ring, die o.a. de broers Wouter en Stevan Djokic, Max van der Pas en vele anderen van zijn eigen vereniging (o.a. Bruno de Griep) knap partij boden. Gevolg: spannende en technisch hoogstaande amateurpartijen waarin ,,om het eggie’’ hard werd geknokt. Het publiek werd de winnaar tijdens een programma met de profs Barry Groenteman, Rafik Harutjunjan en Rocky Grandjean als afsluiting. Al met al een geslaagde boksavond. René Prins: ,,Mijn hart ligt in het boksen. Dit experiment kost me geld maar ik heb het er graag voor over.” Michel van Halderen: ,,Ik was er blij mee. Ik kon mijn profs laten boksen op een representatief amateurgala.’’

De uitslagen bij de amateurs waren: Frank vd Broek (team Prins) wint met 3-0 van Hendrick vd Vaart (Arnhem); Mareno vd Ree (Muscular Arnhem) wint met 3-0 van Charly McDonagh (Ierland); de partij van Bruno le Griep (team Prins) en Justin Barret (Ierland) eindigde onbeslist; Stevan Djokic (ABCC)wint met 3-0 van Colm Molly (Ierland); Brandon Mulligan (Ierland) wint met 3-0 van Mattijn vd Broek (team Prins); Max vd Pas (Olympia Den Bosch) wint met 3-0 van Martin Wall (Ierland); Sean Purcell (Ierland) wint met 3-0 van Tony Jas (team Prins); Ryan Dervan (Ierland) wint met 2-1 van Jake de Vilder (Voltreffer) en Wouter Djokic (ABCC) wint met 3-0 van Nicalas Gallagher (Ierland). Bij de profs:Rocky Granjean wint met TKO in de tweede ronde van Suleyman (Duitsland); Rafik Harutjunjan wint door TKOin de tweede ronde van Hans Masemau (Duitsland) en Barry Groenteman wint met punten van Patrick Wolke (Duitsland). Voor Rafik en Barry waren dit voorbereidingspartijen voor de Ben Bril memorial op maandag 14 oktober in Carre Amsterdam.

Hans de Bruijn