RKC voetbal bokst met stijl en overgave

De leeuwen van de Langstraat brulden weer in Waalwijk. Tot diep in de nacht!

De voetbalvereniging RKC organiseerde voor de tweede keer in samenwerking met de Nederlandse Boksbond een geslaagde instuif voor sportieve ondernemers die zich overgaven aan de inspirerende prikkel van boksen. Moed en Lef moesten zij overwinnen in de gesponsorde Forza-ring. Het exclusieve feestje van Mandemakers/ Keukenconcurrent werd dolle pret in de chique opgetuigde tent op het bijveld van het stadion voor een paar honderd zakenlui uit de Brabantse regio. RKC werd de grote winnaar met een prima opbrengst en het populariseren van de bokssport was de bijvangst.

Wie het business boksen in het perspectief ziet van een nieuwe ontwikkeling die de NBB heeft voorgedragen voor het innovatiefonds van de AIBA en wil uitrollen op internationaal niveau, kan trots zijn op de prestatie in Waalwijk. Alles was tiptop geregeld. Een voorbeeld hoe men zo’n gala voor de happy fee moet optuigen. Met een tikkeltje humor en zelfspot – dat wel.

Zo kwam een van de boksers- ludiek aangekondigd als Jacky de Rammer – met grote snelheid uit zijn hoek stormen waarvan zelfs scheidsrechter Kees van der Sluis zichtbaar schrok. Twee keer greep hij in om de emoties tot bedaren te brengen. Andere deelnemers kwamen tevoorschijn met schuilnamen als the Greatest, the Hermitator, de bronzige Baars en bij de dames Willy’s Pittbull. Het plezier spatte ervan af en fenomenen als Remy Bonjaski en Ernesto Hoost hingen levensgrote gordels om bij de winnaars.

Ach wat gaf het, Waalwijk was een avondje uit. Ons kende ons en het netwerken deed de rest. Waardevol voor het boksen. Maar het niveau van de partijen was niet altijd om over naar huis te schrijven. Dat  nam men voor lief. Het kon ook niet anders na een paar maanden training. Volop aandacht trokken uiteraard ook weer de rondemissen in flinterdunne lingerie, wat tegenwoordig in andere sporten een hot item is om af te schaffen.

Op het hoogtepunt van de avond kwam een danspaar, zomaar spontaan in de pauze, in actie op de catwalk. Over uitbundigheid gesproken! Bij de veiling voor RKC bracht een clinic voor 40 personen van Remy Bonjaski liefst 5500 euro op!

Kortom, toen het buiten donker was, ging het licht uit. Complimenten voor de NBB-officials Rene Braad, dokter Bouten en Tom de Raad. Want een organisatie die zoiets groots opzet is blij met een bond die het aandurft alles in goede, verantwoorde banen te leiden. Met een kanttekening: nog meer aandacht moet worden besteed aan de voorbereiding van het trainingsprogramma. In elk geval werd niet meer op blote voeten gebokst….

 

Hans de Bruijn

Event-manager NBB