RBV Crooswijk laat zich zien in Duitsland

Op vrijdag 27 mei kwam RBV Crooswijk aan in het Duitse Herborn. Het boksteam bestaande uit vijf boksers (van wie vier uit de jeugdselectie) en drie trainers hebben zich dit weekend laten zien in Herborn!

Op de eerste echte boksdag op zaterdag 28 mei in Herborn kwam voor RBV Crooswijk Bea Dudekova (23) voor het eerst de ring in tijdens de negende partij. Een pittige wedstrijd met een tegenstander die niet zomaar af te schrikken was. De jury uitslag luidde dan ook onbeslist. Als twaalfde partij mocht Dylan de Vree (13) in actie komen. Voor deze partij was de planning om een mooie partij op te zetten. Vooral omdat zijn tegenstander al zes partijen heeft gebokst en nog maar één keer heeft verloren. Echter bleek deze tegenstander ook niet opgewassen tegen Dylan. Na een prachtige rechtse directe op het lichaam volgde acht tellen van de scheidsrechter. Deze staakte vervolgens de partij. RSC binnen de eerste minuut van de eerste ronde. Als laatste kwam namens Crooswijk Nikita Korner (13) de ring in. De partij was van het begin af aan al knallen! Nikita zette volle druk en bleef deze opvoeren. Na een combinatie van stoten kwam de scheidsrechter tussen beide boksers. Na acht tellen staakte de scheidsrechter ook deze partij in de eerste ronde.

Zondag 29 mei mocht Josefien Betist (12) haar allereerste wedstrijd boksen tijdens. Josefien kwam uit tegen een tegenstander die al een aantal partijen gebokst had. Haar opdracht was erg simpel. Recht door het midden stoten, het lichaam aanpakken en constante druk uitoefenen op een meer ervaren tegenstander. Drie volle rondes wist Josefien er in te slagen om haar opdracht uit te voeren. Haar tegenstander had hier niets op in te brengen. Uitslag 3-0 winst voor Josefien Betist! Een prachtig begin van haar startlijst. Tot slot kon Bea Dudekova wederom uitkomen tegen de dame die eerder onbeslist eindigde. Bea bleef constant druk zetten. Alles ging uit de kast! Hoewel Bea de druk bleef opvoeren, het tempo bepaalde en de meeste stoten wist te plaatsen kwam de jury ook hier tot een onbesliste uitslag. Jammer voor de startlijst maar de ervaringen zijn meer waard! Helaas had de tegenstander van Daniek van den Berg (13) afgezegd en was er geen partij meer te maken. We hopen dat zij snel weer een partij kan boksen. RBV Crooswijk heeft een duidelijke stempel gedrukt op de deelnemers en organisatoren van dit mooie boksevenement!

Namens RBV Crooswijk, Michel Weening Rob Schipper Ed Schipper