“Pure bokspromotie in Amsterdam”

De klassieker Noord-Holland tegen Zuid-Holland heeft in een uiterst sfeervolle entourage plaatsgevonden. In een afgeladen Borchland, onder de rook van de Amsterdam Arena, werd er op het scherpst van de snede geknokt. De nestor van het Amsterdamse boksen, Jan Lenten, had met ondersteuning van zijn dochter Ilona en een paar geweldige sponsoren (waaronder FysioHolland), weer een mooi podium gerealiseerd.
Onder toeziend oog van talloze boksprominenten, een aantal bestuursleden van de Boksbond en een enthousiast meelevend publiek vonden er spetterende confrontaties plaats. Opvallend was de spijkerharde partij tussen Nick Postma tegen Rick de Nooijer en natuurlijk de mooie damespartij van bestuurslid Julia Hallie tegen Aglaia Olenski. Mike Groenveld leverde een boeiend gevecht tegen Wesley de la Paz. De strijd tussen Hannes Joep Gernaat en Remy de Haas ging helaas als een nachtkaars uit door drie officiële waarschuwingen, maar het was wel een wedstrijd vol passie!
Met deze voorbeelden wil ik de andere boksers niet tekort doen. Ze gingen er allemaal volop voor en er werd gestreden voor wat men waard was! Een veelbelovend initiatief op een mooi bokspodium.
Naast de twaalf partijen was er volop ruimte voor nostalgie met de huldiging van het oude Albert Cuyp-boksteam. Alle boksgabbers van weleer stonden in de ring, waaronder Pedro van Raamsdonk, Rocky El Falah en Lahcen Oumghar. Hulde voor de puike organisatie en officials die weer een nieuw evenement op de Nederlandse bokskaart hebben neergezet. Voor herhaling vatbaar, pure bokspromotie.”

Boris van der Vorst
Voorzitter Nederlandse boksbond
Borchland2, 13-2-2016Borchland, 13-2-2016Borchland2, 13-2-2016

Borchland5, 13-2-2016
Burchland 4, 13-2-2016Borchland 6, 13-2-2016