Prima Nederlandse prestaties op eerste dag Eindhoven Box Cup

Van vrijdag 12 tot en met zondag 14 oktober vind ik Hotel Eindhoven voor het 3e jaar de Eindhoven Box Cup plaats. Maar liefst 18 landen zijn aanwezig tijdens het grootste internationale AIBA-toernooi in Nederland. Dat de landen een sterk deelnemersveld hebben meegenomen bleek wel uit het hoge niveau van de partijen. Tijdens de Box Cup komen vele internationale kampioenen en wereldtoppers tegen elkaar in actie.

De eerste dag van Eindhoven Box Cup was meteen een veelbelovende. In een sfeervol ingerichte zaal en in een perfecte boksambiance werden de bezoekers getrakteerd op zo’n 32 prachtige bokspartijen.

De Nederlandse vrouwen waren deze eerste dag meteen succesvol. Jemyma Betrian overtuigde met een indrukwekkende technische prestatie en won haar partij glansrijk.
Ook Europees jeugd kampioene Chelsey Heijnen kwam de eerste dag in actie. Zij bokste een puike partij tegen de Russische international Irina Avtina en won haar partij overtuigend.

Artjom Kasparian van Team NL kwam in actie tegen John Marvin, een Filipijnse bokser en uitkomend voor Engeland. Het werd een hard en gelijk opgaand gevecht dat Artjom door veel strijd te leveren na een split decison met 4-1 wist te winnen.

Dé wedstrijd van de eerste dag was ongetwijfeld het bijzonder krachtige optreden van Bayarkhuu tegen Diallo. Bayarkhuu, bokser van Team Mongolia was alle drie de ronden veel te sterk voor zijn Belgische tegenstander. Hoewel Diallo liet zien over een echt bokshart te beschikken kwam hij er totaal niet aan te pas.

Boksliefhebbers kunnen gelukkig nog twee dagen genieten van het perfect georganiseerde internationale bokstoernooi. Met als hoogtepunt ongetwijfeld de finalewedstrijden op zondag. Kaarten zijn te koop via https://eindhovenboxcup.com of aan de kassa.

John Bersch/Jeremie Besson