Positieve aanpassingen NRW oberliga 2017

Op zaterdag 19 november vond in Mülheim Duitsland een Internationale NRW Oberliga bespreking plaats, waaraan vertegenwoordigers van alle deelnemende teams deelnamen.

Namens Windmill waren Peter van der Pas en Hennie van Bemmel aanwezig.

Doel van het gesprek was te komen naar een verbeterd organisatie model , waarbij met name ook veel aandacht aan de jeugd gegeven wordt.

Door de deelnemende teams zijn een aantal afspraken gemaakt voor 2017. 

1. Deelnemende teams van 4 naar 5 , wat resulteert in 4 uit en 4 thuis wedstrijden.

2. Elke liga ontmoeting bestaat uit 10 wedstrijden ( 8 wedstrijden tellen mee in de totaalscore)

3. Er moeten minimaal 4 van deze 10 wedstrijden gebokst worden met sporters onder de 21.

4. Naast deze 10 wedstrijden mag het organiserende team nog eens MAXIMAAL 4 bij partijen organiseren. Het totaal aantal wedstrijden is daarmee MAXIMAAL 14.

5. Alle teams hebben een inspannings verplichting ook junioren / jeugd en dames in te zetten.

6. Ook dit seizoen wordt de 1 kg reis gewicht gehanteerd. Dus officiële gewichtsklasse + 1 kg.

7. Voor iedere bokser in het bezit van een startboekje met geldige jaarkeuring ,die gekeurd en gewogen wordt tijdens de officiële  weging krijgt het team 1 punt. Een gewonnen wedstrijd levert 1 punt extra op. Te laat of te zwaar betekent een 0-2 nederlaag voor de betreffende bokser ( ook al win je de wedstrijd alsnog)

8. De weging start 2 uur voor de wedstrijd en sluit 1 uur voor de wedstrijd , bij een weging na die tijd wordt in de uitslag de partij als 0-2 verloren aangemerkt.

9. Deelnemende boksers moeten op een bij het liga management ingeleverde teamstartlijst staan , anders kunnen zij niet voor de punten boksen.

10. De Internationale NRW Oberliga wordt gebokst onder de Duitse wedstrijd bepalingen en regels , en met betrekking tot de leeftijd categorieën hanteert men de leeftijden zoals de AIBA die ook hanteert per 1-1-2017.  (DWZ: junioren tot 16 jaar , jeugd tot 18 jaar , 18 jaar en ouder is elite. 

Wij denken dat het een belangrijke stap voorwaarts is , die het ons mogelijk maakt in deze competitie maar liefs minimaal 80 internationale wedstrijden te boksen nog afgezien van eventuele extra voor wedstrijden. Ook 8 internationale wedstrijden waarbij steeds 2 NL scheidsrechters deelnemen.

Al in januari zullen wij de deelnemers informeren betreffende de data. 

Omdat Windmill Teammanager Peter van der Pas de bij punt 9 genoemde teamstartlijst begin januari aan moet leveren bij de liga commissie wil ik alle clubs / trainers van boksers die deel willen nemen te melden bij Peter van der Pas.

Deadline aanmelden bij Peter van der Pas voor 31-12-2016 ( van.der.pas@hetnet.nl )

Leeftijd boksers minimaal 15 Jaar

Aanmelden onder vermelding van: gewicht, geboortedatum, wedstrijd record , NBB lid nummer, en telefoonnummer en email adres van zowel bokser als trainer.

Bedankt voor jullie medewerking! 

Met vriendelijke groeten, 

Hennie van Bemmel

Bondscoach Nederlandse Boksbond.