PETER MULLENBERG NIET OP NK BOKSEN

De meest verrassende uitslag van het afgelopen Bundesliga is zonder twijfel de ongelukkige TKO nederlaag van Peter Müllenberg uitkomend voor Velbert tegen Serge Michel (Hanau). Nadat Müllenberg zowel de eerste en tweede ronde sterk boksend duidelijk gewonnen had en ook de derde ronde heer en meester was in de thuiswedstrijd tegen de Duitse WSB bokser en WK deelnemer, incasseerde de ABCC pupil in een slagwisseling een zuivere rechts op zijn kin en ging , voor het eerst in 7 jaar en ca 150 wedstrijden neer. Müllenberg was boks klaar na 8 tellen rust , maar de scheidsrechter stopte , terecht om geen risico’s te nemen het gevecht. Dit betekende een zg TKO nederlaag voor Peter (vroegere RSC). Het advies van de ringarts om de komende twee weken géén wedstrijden of zware sparringen te doen en wat hersteltrainingen in te lassen zal natuurlijk worden opgevolgd. Peter zal zijn rentree in de ring pas maken op 11 Januari tijdens de WSB wedstrijd in Miami.

Een en ander betekent ook dat Peter niet tijdens de WSB wedstrijd van zaterdag 7 December a.s in actie zal komen met Italia Thunder tegen de German Eagles , waar overigens ook hoogstwaarschijnlijk weer Serge Michel zijn tegenstander was geweest! En ook de Bundesliga uitwedstrijd later in december tegen Babelsberg vervalt. Ook kan hij dus niet deelnemen aan het NK, maar dat was naar aanleiding van zijn start in Italië immers ook niet mogelijk geweest.

Max van der Pas bokste een uitstekende wedstrijd voor zijn team Straubing tegen de sterke kampioen van Litauen en EK en WK 2013 deelnemer Eimantas Stanionis (Babelsberg) Max moest genoegen nemen met een 2-1 nederlaag, maar maakte een goede indruk in Straubing , en dit zijn de wedstrijden die hij nodig heeft om internationaal door te groeien. Ook Enrico La Cruz kwam in actie in het bantamgewicht . Hij behaalde een duidelijke 3-0 overwinning voor zijn team Velbert tegen Dias Kuzembayev ( Hanau) nr 3 van de laatste Duitse kampioenschappen. Het was in de eerste ronde even te zien dat Enrico ivm een handblessure vanaf april niet meer had gebokst, maar daarna liep het naar wens. een goed resultaat voor de jonge Arnhemmer.

Hennie van Bemmel