Peter Mullenberg gaat voor goud op het EK

Peter Mullenberg (uitkomend in de klasse tot 81 kg) heeft de finale bereikt op het Europees kampioenschap in Bulgarije. De Apeldoorner won in de halve finale in Samokov op punten van Engelsman Joshua Buatsi. Elk jurylid wees de 27-jarige Nederlands kampioen, die in juni bij de Europese Spelen in Baku in de kwartfinale werd uitgeschakeld, als winnaar aan. Twee jaar geleden won Peter Mullenbergal zilver op het EK,

Hij krijgt zaterdagavond in de eindstrijd een pittige tegenstander in Joe Ward. De pas 21-jarige Ier won in 2009 en 2010 de wereldtitel bij de junioren, in 2011 het Europees kampioenschap bij de senioren en in 2013 een bronzen medaille op het wereldkampioenschap..

Voor Enrico Lacruz, uitkomend in de klasse tot 60 kg) viel in de halve finale het doek. Hij verloor van de Welshman Joe Coordina. Door deze prestatie is hij verzekerd van een bronzen medaille.

Het Nederlandse herenboksen, dat zo’n positieve ontwikkeling doormaakt, mag met drie man deelnemen aan het WK in oktober in Doha. Dat zijn Peter Mullenberg, Enrico Lacruz en Max van der Pas. De Brabander had het geluk dat zijn tegenstander in de kwartfinale ook de eindstrijd wist te bereiken, waardoor hij zich eveneens kwalificeerde.