Peter en Roy verliezen eervol op WK in Doha

Het woord “jammer” viel zaterdag geregeld bij het WK voor amateurs in Doha. De prestaties van Peter Müllenberg (tot 81 kilogram) en Roy Korving (tot 91 kilogram) tegen hun gerenommeerde tegenstanders oogsten lof en bewondering. Het was niet voldoende voor beide Nederlanders om als winnaar uit de ring te stappen. Kortom, de stijgende lijn van het NL-team na de wekelijkse centrale trainingen van dit seizoen werd duidelijk bevestigd in Qatar.

Peter Müllenberg, die na een bye in de eerste ronde de Marokkaan Hassan Saada had verslagen, moest bij de laatste acht aantreden tegen de Rus Pavel Siljagin. Het werd een enerverende wedstrijd maar Müllenberg verloor op punten (3-0: 29-28, 30-27 en 30 – 27). Lange tijd was het optreden van de Almeloër onzeker door een ooglid-blessure. Müllenberg werd ‘s morgens in eerste instantie bij de weging afgekeurd. Door de toezegging dat hij behandeld zou worden in de kliniek van de OLV Duitse chefarts, kneep men de ogen dicht. Maar wel zonder wedstrijdvoorbereiding, want transpireren mocht niet. De wond werd ‘s middags om 16 uur opnieuw verzorgd. Pas om 18 uur viel de final medical decision positief uit. Müllenberg moest al met al rondenlang extra voorzichtig boksen. Een harde, onbesuisde stoot op het ooglid zou het einde van de partij betekenen. Ondanks dit nadeel leverde Müllenberg een knappe prestatie.

Ook Roy Korving trof het niet met zijn volgende tegenstander. Hij moest het opnemen tegen de Europees kampioen en vice-wereldkampioen Evgeni Tisjtsjenko.  De score was 3-0 (2×30-27 en 29-28). Roy Korving, die op uitnodiging meedeed aan het WK, had na een bye donderdagavond tot de kwartfinales weten door te dringen door zijn Letse tegenstander Nikolajs Grisunins op punten te kloppen. De driekoppige jury was eensgezind in haar beslissing: 29-28, 29-28 en 30-27.