Ouderwetse volle bak tijdens voorronde NNK bij “de Cuyp” Amsterdam

De aftrap van het NNK 2016 is geslaagd, een 10 met een griffel!!

Vanaf 11.00 uur werd er gewogen en gekeurd in een vlot tempo waardoor iedereen snel aan zijn of haar voorbereiding kon beginnen in de zinderende ambiance van de Albert Cuyp.

Met een volle bak aan goed gepassioneerd publiek en een mooi programma met 16 partijen was het weer even terug naar de tijden van weleer. Om exact 13.00 uur klonk de gong.

Met van tijd tot tijd prachtig boksen gingen de partijen van hoogtepunt naar hoogtepunt. De boksers kregen met enige regelmaat het publiek op de banken, als er een stilte viel dan wist Reino vd Hoek met zijn oneliners de zaak weer in vuur en vlam te zetten en moedigde de boksers aan.

De catering tijdens de pauze was slim geregeld door de organisatie bij het lunch cafe Bozz aan de overzijde van de straat.

Het hoogtepunt van de middag was de finale partij NNK/ZNK Dames S klasse tussen Emma Hamstra van BAV Frisia en Didi Smit van BS Teus de Kruyf.

Beide dames boksten met passie en een leeuwenhart na drie rondes hard werken en goed boksen trok Emma aan het langste eind en werd hiermee Noord Nederlands kampioen 2016.

Het bestuur en organisatie van de Albert Cuyp deed de toezegging volgende jaar weer de voorronde van het NNK te willen organiseren.

Kortom het boksen leeft weer in Nederland als we de balans opmaken na een het eerste westrijdweekend, steeds meer mensen ontdekken de “PASSIE VOOR BOKSEN”. 

Alex van Klooster, voorzitter W&E

Downloaden (PDF, 171KB)