ORGANISATIE OP ZOEK NAAR EEN TWEEDE HOTEL

Nog maar vier weken en dan is het zover. De Nederlandse boksbond staat voor de tweede keer voor de opgave een groot internationaal toernooi tot een goed einde te brengen met de bescheiden middelen die een betrekkelijk kleine organisatie tot haar beschikking staan. Na het European Women Boxing Championships 2011, de eerste keer in de 100 jarige geschiedenis dat de NBB zijn nek durfde uit te steken, staat twee jaar later het nog omvangrijkere European Youth Boxing Championships op het programma in het Rotterdamse Topsportcentrum. De organisatie hoopt met deze initiatieven het vaderlandse boksen een flinke stimulans te geven in de voorbereiding op de komende Olympische Spelen in Rio de Janeiro. HIermee naadloos aansluiten bij de maatregelen van NOCNSF en NBB, die bondscoach Nigel Davies uit Wales hebben aangesteld en bezig zijn een fulltime-trainingsprogramma op Papendal in te voeren.

De nieuwe voorzitter Boris van der Vorst verheugt zich dan ook op de komende periode. De bokssport is in beweging. De EYBC met 250 deelnemers en 180 coaches uit veertig Europese landen moet nog wel enkele zaken oplossen. Zo staat inmiddels vast dat de 175 kamers in het Novotel Brainpark die in optie zijn genomen voor de boksers en de coaches, niet toereiekend zijn. Met een tweede hotel, NH Zevenkamp, was in principe overeenstemming bereikt over 20 extra kamers maar na het sluiten van de inschrijvingstermijn op 11 juli blijkt dat het er veel meer moeten zijn. Om precies te zijn, circa 40 kamers. Dat aantal kan NH Zevenkamp niet aanbieden. De organisatie moet dus op zoek naar een andere locatie. Doordat de EUBC na de laatste inspectieronde verder dispensatie verleende voor het gebruik van de boksring, zocht de organisatie het afgelopen weekeinde opnieuw contact met NABA om hun boksring eventueel te huren net zoals bij het EK voor vrouwen het geval was. Het bestuur van de Nijmeegse boksvereniging stemt daarmee in. Het ziet ernaar uit dat de officieel AIBA gecertificeerde boksring met een omtrek van 7.80 meter aan de buitenkant afgezegd zal worden. Deze moet uit Duitsland worden aangevoerd en dat is kostbaar.

De kaartverkoop begint ook op gang te komen en via belangstelling heeft voor een VIP-tafel kan zich aanmelden bij hdebruijn@xs4all.nl

Hans de Bruijn,

Tioernooidirecteur