ORGANISATIE EK JEUGD KOMT OP STOOM

Eerste vergadering van klein projectteam

De organisatie voor het Europees kampioenschap boksen voor de jeugd (17-18 jaar) begint op ,stoom’ te komen. De eerste vergadering op donderdag 20 december is achter de rug van het kleine projectteam voor het internationaal toernooi van 11 t/m 17 augustus in het Topsportcentrum Rotterdam, waarvoor naar verwachting 300 a 400 deelnemers worden ingeschreven. Vrijwel alle vrijwilligers, die meededen aan het EK vrouwen in 2011, hebben zich opnieuw aangemeld en willen in een of andere functie blijven meewerken. Dat is het aangename resultaat van het succesvolle internationale kampioenschap dat voor het eerst in de geschiedenis van de Boksbond werd georganiseerd.

Het projectteam bestaat voorlopig uit Louise Veerman, Jose Huitema, Esther van de Driessche, Amber van der Zouwen, Daan van der Corput en Diana Schultz namens Rotterdam Topsport en Hans de Bruijn als toernooidirecteur. Er is een globale taakverdeling afgesproken. Jose Huitema gaat zich bezighouden met de hotel-accommodatie, Louise Veerman met het vervoer, Esther van der Driessche met de inschrijfprocedure van de landen en Amber van der Zouwen legt zich toe op communicatie, social media en de website. Nieuwe vergaderingen voor de komende maanden zijn ook al vastgelegd. Ook het stichtingsbestuur, dat goedkeuring moet verlenen aan de voortgang van het EK, kwam dinsdag 18 december bij elkaar.

Enkele functies zijn nog niet ingevuld. De organisatie zoekt naar een vrijwilliger met een financiele/boekhoudkundige achtergrond, een communicatie-specialist en een persoon, die de verantwoordelijkheid wil dragen voor het organiseren van de side-events welke aan het EK vooraf gaan. Wie zich geroepen voelt, kan contact opnemen met hdebruijn@xs4all.nl of per telefoon 06-55342277

Hans de Bruijn

Toernooidirecteur EK jeugd