Op Cubaanse bokscursus bij Jo de Vrieze

Op zaterdag 15 en zondag 16 augustus gaat er in Aken (Duitsland) een trainers cursus door met als onderwerp: “TACTISCHE WEDSTRIJDHANDELINGEN IN DE  BOKSSPORT”.  Deze cursus wordt gedoceerd door de uit België afkomstige Jo de Vrieze die sinds jaren de enige werkzame buitenlandse bokstrainer is bij de Cubaanse boksfederatie.  Cuba staat sinds meer dan 40 jaar onafgebroken aan de wereldtop in het Olympisch boksen (AOB) en neemt sinds 2 jaar succesvol deel aan de World Series of Boxing (WSB) met hun team Domadores.

Het Cubaanse boksen staat vooral bekend voor haar verplaatsingstechnieken waarmee vlot wordt overgeschakeld van offensieve naar defensieve acties op de verschillende stootafstanden. Tijdens de cursus wordt door de docent via theoretische ondersteuning en vele praktische oefeningen inzicht meegeven aan de deelnemers over de basisprincipes en progressieve opbouw van deze resultaatbepalende tactische handelingen tijdens de bokswedstrijd.  Aan bod komen verplaatsingstechnieken, boksafstanden, aanval,verdediging, tegenaanval, … en de combinatie ervan.

Geïnteresseerde trainers en boksers uit alle vechtsportdisciplines kunnen zich aanmelden bij Patrick Driessen via patrick-driessen@live.nl.

Deelnamekosten voor beide opleidingsdagen bedragen €100 (inclusief lunch en deelname-attest).

In bijlage vind je de dagindeling van beide cursusdagen.

PROGRAMMA CURSUS AKEN 2015-NL

Mvg Patrick Driessen