Op bezoek bij de Parel van het Zuiden: Bredase ring

breda1
In de opgepimpte volksbuurt Heuvelkwartier is al enkele jaren de mooie vrijstaande clublocatie van Bredase Ring gevestigd. In boksminnend Nederland een geliefde plek voor de wedstrijden die er regelmatig georganiseerd worden. In de gezellige kantine staat vrijwilliger Karin met haar hondje achter de bar. Kloppend hart bij Bredase Ring is de onvermoeibare Wim Dieckmann die in het verleden zes keer Zuid-Nederlands kampioen was in het lichtgewicht, maar voor de Nederlandse titel altijd het onderspit moest delven tegen de huidige scheidsrechter Frans Hak. Wim Dieckmann koestert de nostalgie bij de bijna 80-jarige Bredase vereniging met oude affiches en krantenartikelen in de trainingszaal over oude toppers als de jong overleden olympiër Jan Remie.

Sinds enkele jaren heeft Wim Dieckmann zijn ervaren oud-trainer Jan van Beers weer bij de club betrokken. Maar tegelijkertijd investeert Bredase Ring ook in de toekomst met nieuwe trainers (in opleiding) als Peter van Elewout, Merel Bouwmeester en Peter van de Louw. Ook de Italiaan Christiaan Coccia maakt deel uit van de uitgebreide trainersstaf. De wedstrijdselectie bestaat uit jonge talenten als Rick de Nooijer en binnenkort gaan er twee jonge Bredase boksers naar de jeugddag in Eindhoven.

Boksen leeft in Breda, want naast de wedstrijdboksers zijn er ook veel recreanten actief. De twee trainers in opleiding (Peter en Merel) gaan in januari gradueringsexamens voor de gele handschoen afnemen. Ook participeert Bredase Ring in het Optisport-project dat ook weer nieuwe leden oplevert. Kortom, de vereniging met een rijke historie werkt aan een gezonde basis voor de toekomst. De recente successen van de Nederlandse topboksers helpen daar enorm bij.
Boris van der Vorst,
Voorzitter Nederlandse boksbond
breda2