Ook Nouchka Fontijn schrijft geschiedenis

Schermafbeelding 2016-05-24 om 21 19 35IMGL8698Ook Nouchka Fontijn schrijft geschiedenis in het Nederlandse boksen. Nadat Peter Mullenberg op 15 april in het Turkse Samsun zich na 24 jaar als eerste Nederlandse bokser kwalificeerde voor de Olympische Spelen, heeft de 28-jarige Schiedamse bij het WK in Astana Kazachstan het stokje overgenomen. Zij kwam eveneens in het bezit van een ticket voor Rio door zich te plaatsen bij de laatste vier na een onbetwiste 3-0 overwinning (37-39; 36-40; 37-39) op de Francaise Erika Guerrier.

Voor Nouchka Fontijn, die uitkomt in de klasse tot 75 kilo, is deze prestatie een enorme opluchting. Eigenlijk had zij gehoopt in haar opzet te slagen bij het Olympisch kwalificatietoernooi in april in Samsun. Veruit als favoriet gestart verloor Nouchka Fontijn totaal onverwacht haar eerste partij met 2-1 van de ongeplaatste Ierse tiener Christine Desmond. Zij haalde bij lange na haar normale niveau niet.

Samen met haar trainer Abdul Fkiri en bondscoach Hennie van Bemmel heeft de vaandeldraagster van het Nederlandse vrouwenboksen de laatste weken keihard gewerkt om haar laatste kans te grijpen. Dat is haar met glans gelukt. Haar twee tegenstanders in vorige partijen werden met dezelfde overtuigende cijfers opzij gezet en Erika Guerrier was – behalve in de eerste ronde – te zwak voor Nouchka Fontijn.