OLYMPISCH BOKSPROGRAMMA GAAT VERDER ZONDER NOUCHKA FONTIJN

Technisch Directeur van de Boksbond en van het Papendal-project, Louis Wijdenbosch, heeft in opdracht van het NOC*NSF een topsportplan ontwikkeld dat moet leiden tot deelname van Nederlandse boksers aan Internationale toernooien, EK, WK en uiteindelijk de Olympische Spelen in Rio de Janeiro in 2016. “We spreken dan over het grootste sportevenement ter wereld”, aldus Louis Wijdenbosch. “Slechts 2 Europese boksers in de gewichtsklasses tot 51, 60 en 75 kg kunnen zich plaatsen voor de Olympische Spelen. Nouchka Fontijn komt uit in de klasse tot 75 kg. Er is maar één meetmoment waarop dit zal gebeuren. Uiteraard willen we ons zo goed mogelijk voorbereiden. NOC*NSF en Papendal hebben ervoor gezorgd dat wij kunnen beschikken over een volledig ingerichte boksruimte. Daarnaast hebben we ons kunnen verzekeren van de diensten van een topcoach, Nigel Davies, die aan de basis heeft gestaan van 15 medailles die door Engelse boksers zijn behaald tijdens de laatste drie Olympische Spelen. Hij heeft een enorme ervaring met de voorbereiding en begeleiding van Olympische boksers.
Eén van de onderdelen van ons topsportplan is voor Nouchka Fontijn een fulltime deelname aan het programma op Papendal. Nouchka heeft helaas kenbaar gemaakt niet fulltime te willen deelnemen aan het project Papendal, als voorbereiding van het dames-boksteam op de komende evenementen.
Louis Wijdenbosch: “Ik betreur het dat Nouchka een andere visie heeft. Verschillende gesprekken om tot een oplossing te komen hebben echter geen resultaat opgeleverd. Ik hoop dat zij alsnog op korte termijn haar standpunt zal herzien”.