Het Nederlandse boksteam bokst op zondag 12 november a.s. in de Cruise-terminal in Rotterdam tegen de Cubaanse wereldtop.

Met dank aan de Stichting Gladiatoren aan de Maas hebben OGER Rotterdam en Van den Assem schoenen besloten de Nederlandse boksers en begeleiders aan te kleden.

Tot de Nederlandse ploeg behoren onder meer de Olympische deelnemers: Peter Müllenberg (81 kg) en Enrico Lacruz (60 kg). De ploeg wordt gecompleteerd door Roy Korving (91 kg), Max van der Pas (75 kg), Stanley Koemans (91+ kg), Artjom Kasparian (81 kg) en Delano James (69 kg). Ook zilveren medaille-winnares tijdens de Olympische Spelen in Rio in 2016 Nouchka Fontijn komt in de ring tegen een sterke buitenlandse tegenstander. Het team staat onder leiding van Hennie van Bemmel (bonds-coach) en Abdul Fkiri (Dames- en assistent-coach).

De interland Nederland-Cuba is onderdeel van het tweedaagse World Port Boxing dat op zaterdag 11 en zondag 12 november wordt gehouden. Op zaterdag vindt het evenement “Gladiatoren aan de Maas” plaats.

Het programma op de zaterdag is reeds maanden uitverkocht. Ook de VIP-tafels voor zondag zijn uitverkocht. Er is een beperkt aantal losse kaarten beschikbaar, waarvoor de verkoop binnenkort van start gaat.

World Port Boxing staat hoog op de jaarlijkse sportagenda van Rotterdam Topsport.

Boksers, organisatie en vertegenwoordigers van OGER Rotterdam en de retailmanager en marketingmanager van Van den Assem schoenen