Nouchka Fontijn verliest héél nipt in finale Strandja Memorial

Nouchka Fontijn heeft in Bulgarije de finale van de 66ste Dtransja Memorial nipt maar dan ook echt heel nipt verloren van de Chinese Li Qian, zilveren medaillewinnares op het WK 2014 en tweede op de wereldranglijst. Een jurylid gaf Nouchka met 39-37 als winnares aan en de puntentelling van een ander jurylid wees met 37-39 haar tegenstandster aan. Het derde jurylid kwam uit op 38-38. Hierdoor moest het laatste jurylid de winnares aanwijzen en dart werd Li Qian.
Nouchka Fontijn versloeg in de halve finale de Zweedse Anna Laurell met grote overmacht en dat was al de vijfde keer in haar carriere dat zij tegenover elkaar stonden in de ring. Zij trad in de kwartfinale aan tegen Shakhnoza Nizamova uit Uzbekistan, een betrekkelijk onbekende bokser. Het plan was onbevangen met de druk om te gaan, de partij helemaal uit te boksen om wedstrijdritme op te doen voor het vervolg van het toernooi. Zoals verwacht bewoog de Uzbekistaanse zich erg statisch en kreeg in de tweede ronde van Nouchka acht tellen te incasseren. Begin van de vierde ronde vond de scheidsrechter het welletjes na een scheurtje boven haar wenkbrauw, Nouchka won met TKO.
Alicia Holsken verloor van de Amerikaanse Virginia Fuchs. Zij is de nummer twee van Amerika, achter de kersverse wereldkampioene Marlen Esparza. Alicia kreeg de instructie er de druk op te houden, aan te vallen en de linkerkant op te zoeken omdat haar tegenstander rechtsvoorstaand is. Dat ging prima met helaas wat schoonheidsfoutjes zoals een stoothand die te lang uitbleef en een aantal keer een balansverstoring, waardoor Alicia een maal acht tellen kreeg. Al met al een mooie wedstrijd om naar te kijken waarbij de uitslag ook andersom had kunnen uitvallen. Alicia bokste niet vaak tegen rechtsvoorstaande tegenstanders, en zij neemt deze nuttige ervaring mee voor de toekomst.