NOUCHKA EN ALICIA IN FINALE EU-KAMPIOENSCHAP

Nouchka Fontijn en Alicia Holsken staan in de finale van het EU-kampioenschap in Keszthely (Hongarije). De Rotterdamse, die eerder de Ierse Sinead Kavannagh in de klasse tot 75 kilo had verslagen, bokste een goede wedstrijd tegen de Kroatische Nives Radic en won overtuigend. Zij moet zaterdag uitkomen tegen de huidige wereldkampioene Savanah Marshal. Alicia Holsken won van Olivia Orchard en wist zich te kwalificeren voor de finale door de Poolse Laura Grzyb. Zij moet nu tegen de Francaise Wassily Likhadri uitkomen.

De Nederlandse ploeg stond voor het eerst onder leiding van bondscoach Nigel Davies uit Wales. Naast de finaleplaatsen voor Nouchka en Alicia drong Maxine Koelemij, die uitkomt in de klasse tot 81 kilo, tot de halve finale door. Daarin werd zij een halt toegeroepen door de Hongaarse wereld en Europees kampioene Maria Kovacs, die werd opgezweept door een enthousiast thuispubliek. Toch was Maxine niet kansloos.

Verder wist de jeugdige Teneceia Balentien, uitkomend in de klasse tot 48 kilo, te winnen van Marta Jagiello (Polen) en Gal Monika (Hongarije) maar zij verloor haar volgende wedstrijd tegen de Turkse Ayse Cagirir. Abbygail Deekman won van Monika Bozicko (Slo) en verloor daarna van de Olympisch kampioene Nicola Adams.

Hans de Bruijn

Persdienst Boksbond