Nouchka al zeker van brons op de Spelen in Rio

Nouchka Fontijn had al eerder meer dan een overwinning behaald op Savannah Marshall maar toch zat er een flinke spanning op de eerste partij die de 28-jarige Schiedamse bokser woensdag 17 augustus moest boksen op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Het werd een hard gevecht, waarin de Engelse agressief van start ging maar Nouchka stapte steeds goed weg en zocht met succes de tegen-aanval. Zij werd hiervoor beloond met de winnende score 40-36, 38-38 en 39-27. Nu al goed voor een bronzen medaille, de eerste voor een bokser na 24 jaar; de Spelen van Barcelona 1992.

In de halve finale komt Nouchka, al zeker van een bronzen medaille, vrijdagavond om circa 20.45 uur uit tegen de Chinese Li Qian. Dat is de nummer 3 van de wereld, Nouchka  is nummer 2. Een nóg spannender ontmoeting dus.

,,Ik was behoorlijk zenuwachtig. Je kan wel tegen jezelf zeggen, van Savannah kan ik wel winnen. Maar het is hier toch anders. Het gaat om de ambiance van de Spelen. Ik ben blij dat de druk eraf is’’, aldus Nouchka. ,,Ik zal nu helemaal los moeten gaan tegen Li. Al drie keer eerder stond ik tegen haar in de ring. Een keer gewonnen, een keer verloren en een keer onbeslist. Dus ik zal absolute top moeten zijn.’’