No Limits Gym: alles gericht op werken met minder valide boksers

Op de frontfoto: links Antoine Schutte en rechts bondsdirecteur Peter Bonthuis

Eén van de bijzondere boksscholen in Nederland is No Limits Gym in Nieuwerkerk aan den IJssel. Antoine Schutte heeft veel moeite moeten doen om zijn passie te verwezenlijken. Die passie bestaat uit het werken met minder-valide sporters naast zijn drukke baan in één van de ziekenhuizen in de regio Rotterdam.

Een tijdje geleden kwam No Limits Gym in het nieuws met de aanwezigheid van de enige boksring in Europa die toegankelijk is voor rolstoelgebruikers. Een technisch vernuftige constructie maakt het mogelijk om zelfstandig met een rolstoel de ring te betreden. Op dit moment werkt Antoine Schutte aan de realisatie van een rolstoel, speciaal gericht op het kunnen boksen.
Zijn contacten met Engelse rolstoel-boksers hebben onlangs geleid tot een demonstratie van deze voor boksbegrippen nieuwe tak in No Limits Gym.


The Dutch Dream Factory staat aan de buitenzijde van het gebouw. Antoine is erin geslaagd een ‘state-of-the-art’ boksschool te ontwikkelen. Naast de speciale ring is er ook een mogelijkheid voor blinden en zeer slechtzienden om bokstrainingen te volgen. Rondom de vaak in felle kleuren gemaakte bokszakken zijn op de grond merktekens aangebracht die de boksers duidelijk maken waar zij staan ten opzichte van hun doel.

No Limits Gym gaat zelfs zo ver dat zij die boksers die niet zelfstandig naar Nieuwerkerk kunnen komen door een vrijwilliger ophalen in een speciaal ingerichte auto die ook plaats geeft aan een rolstoel.

De leden koesteren de aandacht die ze krijgen. Deze school vervult een meer dan sociale functie in de maatschappij. Volgende wens van Antoine Schutte is een netwerk op te bouwen met boksscholen die zijn voorbeeld volgen en die enkele uren per week hun school openzetten voor rolstoelboksers zodat in de toekomst ook wedstrijden voor deze groep boksers kunnen worden georganiseerd. De deelnemers hebben een nieuw doel in hun leven !!