NK’s en ALV zorgen voor de boksweek van het jaar

De komende week wordt van groot belang voor het boksen. De boksschool Van ’t Hof organiseert het NK jeugd en in het weekeinde van 16 en 17 juni wordt het grote NK (elite) in Maastricht gehouden. De beste boksers van Nederland komen in actie voor de felbegeerde kampioengordels.
Voor het bestuur is zaterdag 16 juni, eveneens in het MECC Maastricht, ook van belang. Tijdens de algemene ledenvergadering, die tegenwoordig maar een keer per jaar wordt gehouden, worden op een ambitieuze agenda vele nieuwe initiatieven tegen het licht gehouden, terwijl tevens zal blijken dat de financiën van de bond met een positief saldo wordt afgesloten.
Het gaat goed met het boksen in Nederland. De jeugd is in opkomst en er wordt hard gewerkt aan het fulltime topsportprogramma op Papendal onder leiding van bondscoach Hennie van Bemmel. Het aantal aangesloten verenigingen overstijgt binnenkort de 100 mijlpaal.
Jammer is alleen dat Enrico Lacruz door een operatie niet kan meedoen aan de titelstrijd, die wordt georganiseerd door SCM-Maastricht, maar de verwachte ,clash’ tussen Roy Korving en Peter Mullenberg doet nu al veel stof opwaaien. Zo zijn er vele andere partijen waar naar wordt uitgekeken. Heel langzaam wordt de spanning opgevoerd. De belangrijkste boksweek van het jaar komt eraan. Toeschouwers, laat u niet onbetuigd. Zorg voor een volle bak.