NK moet het allermooiste kampioenschap worden

Het moet het allermooiste kampioenschap van Nederland worden. Met deze bedoeling is de afgelopen weken keihard gewerkt want de nationale titelstrijd moet weer een echt hoogtepunt van het jaar worden. Met entertainment, een DJ, een opkomst van de boksers, die een extra gevoel moeten krijgen superbelangrijk te zijn, dát alles in een stijl die compleet nieuw is. Verpakt in gordels voor de kampioenen, die vorig jaar op verzoek van Roy Korving een waardiger aanzien kregen. Kortom, alles wordt gedaan om het NK zijn status van vroeger terug te geven.
Dat de toeschouwers waardering hebben voor deze extra inspanning valt op te maken uit de verkoop van kaarten. Er zijn al meer toegangsbewijzen besteld dan andere jaren. Noem dat maar een eerste aanwijzing. De boksers zijn er klaar voor. Al weken is de training afgestemd op het NK. De weg naar de top is bekend, ze kunnen zich specifiek op hun tegenstanders voorbereiden. Dat maakt het allemaal boeiend. Kampioen worden, je naam later nog tegenkomen op een erelijst , dat is het ultieme doel van de deelnemers de komende dagen. Op zaterdag 20 mei – aanvang 15 uur na de algemene ledenvergadering – en op zondag 21 mei – aanvang 14 uur – worden de halve finales en finales beslist. Voor de een lokt voor de eerste keer een prijs, voor de ander volgt de bevestiging dat hij aan de top blijft. Dat gaat gepaard met sprankelende gevechten, zoals dat van vorig jaar tussen Enrico Lacruz en Romano Marengo. Ongekend spannend, dat zeker. Maar valt de beslissing opnieuw in het voordeel van Lacruz uit? Niemand weet het. En zo liggen de kansen in alle klassen open.
Sla dus geen wedstrijd over, je krijgt er beslist geen spijt van. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van de bond of aan de kassa op de wedstrijddag.