NK boksen moet van iedereen worden

Dit jaar krijgt het NK boksen veel meer aandacht dan vorige jaren. Niet alleen wordt de titelstrijd extra interessant voor alle deelnemers, doordat het EK en het WK nadert maar bondscoach Hennie van Bemmel heeft ook aangegeven de twee Nederlandse afvaardigingen naar de Eindhoven Box Cup in oktober te zullen samenstellen op basis van de geleverde prestaties. Kortom, sportief gezien staat er extra veel op het spel!
De organisatie haalt ook in opdracht van de bond alles uit de kast om meer toeschouwers te trekken op zaterdag 20 mei en zondag 21 mei in de Topsporthal Rotterdam. De stijgende lijn van de laatste jaren moet dichterbij een volle zaal uitkomen. Prominenten uit de nationale en de Rotterdamse sportwereld, alle leden van de Tweede Kamercommissie die zich bezighouden met sport en vele oud-kampioenen worden uitgenodigd aanwezig te zijn. Elk lid dat 50 jaar of langer is aangesloten bij de bond, krijgt op vertoon van de uitgereikte speld gratis toegang.
Men wil na het zilveren succes van Nouchka Fontijn in Rio de Janeiro maar wat graag naar buiten treden, temeer omdat een gestructureerde topsport-aanpak op het sportcentrum Papendal wordt nagestreefd. Het moet echt een NK voor iedereen worden. Daarom worden ook side-events aan het programma toegevoegd. Het bondsbestuur laat de algemene ledenvergadering vooraf gaan aan de eerste wedstrijddag van het NK om het zodoende alle belangstellenden gemakkelijk kennis te laten nemen van het beleid. Ook de commissie S/Jr’s zal een speciale bijeenkomst houden ter informatie van de scheidsrechters en juryleden op zondagmorgen. Op zaterdagavond – na alle wedstrijden – zal de wedstrijdzaal worden ingericht voor het opnemen van een speelfilm met allerlei bekende acteurs die eind van het jaar zal worden uitgezonden in de bioscoop. Dit intermezzo speelt zich af tot diep in de nacht achter gesloten deuren.
Voor het NK wordt op woensdag 17 mei een persconferentie in de Topsporthal gehouden waarop de belangrijkste deelnemers aanwezig zullen zijn. Ook wordt daarvoor en daarna in de binnenstad en op het Zuidplein een boksgerelateerde act van het straattheater opgevoerd ter aankondiging van de nationale titelstrijd.
Duidelijk is dat een maximale inspanning wordt geleverd om het NK extra cachet te geven.