NK boksen in Rotterdam drukker dan ooit bezocht

De finales van de Nederlandse kampioenschappen boksen werden drukker dan ooit bezocht. In het Topsportcentrum waren ruim 700 toeschouwers aanwezig om de nieuwe titelhouders te huldigen. Met liefst 22 partijen was het programma voor het mooi eigenlijk te lang maar dat nam niet weg dat het publiek de wedstrijden aandachtig tot het eind toe aandachtig bleef volgen.

Op verzoek van selectielid Roy Korving die helaas met griep in bed lag, werden de beste boksers gehuldigd met het aangespen van een volwaardige kampioensgordel. Dat initiatief viel bijzonder in de smaak óók bij Peter Mullenberg, die dinsdag 1 november met Nouchka Fontijn gaat deelnemen aan het Olympisch testevent in Rio de Janeiro en daarom niet in actie kwam op het NK.

Een aangename verassing was de grote belangstelling uit Nijmegen. Trainer Willy van Haaren van de nieuwe boksacademie Nijmegen kwam met circa veertig studenten naar Rotterdam en Orhan Ozturk van NABA vroeg bij de organisatie om nog meer kaarten voor jeugdleden. Een prima ontwikkeling!

Bijgaand de uitslagen van het NK.

Uitslagen finales NK 2015 zondag 29 november te Rotterdam