Olympische droom eindigt voor Enrico Lacruz op Spelen in Rio

De Olympische droom is geëindigd voor Enrico Lacruz, het grootste Nederlandse bokstalent voor de toekomst. De 22-jarige pupil van bondscoach Hennie van Bemmel heeft op de Spelen tegen Otgondalai Dorjnyambuu (Mongolië) in de klasse tot 60 kg als een leeuw gevochten.

De eerste ronde bokste Lacruz initiatiefrijk en twee van de drie juryleden gaven hem de hoogste score. Dat lukte daarna niet; de rollen waren omgedraaid. De beslissing moest dan ook in de slotronde vallen. Het werd een fel, agressief en fanatiek gevecht, waarin Lacruz zeker niet minder was. Die gedachte deelde de jury niet en de Aziatisch kampioen ging met 2-1 door naar de kwartfinales.

Reactie van voorzitter Boris van der Vorst van de Nederlandse Boksbond: ,,Dat is ongelooflijk balen. De nipte nederlaag van Enrico La Cruz tegen zijn Mongoolse tegenstander Dorjnyambuu Otgondalai. Ten onrechte wat mij betreft, maar het was erg spannend tegen de nummer 2 van de wereld. Ik ben enorm trots op zijn geweldige prestatie: gevochten als een leeuw en beslist niet de mindere maar helaas…..”