Nederlandse “Windmill-Team” verslaat Düsseldorf: 11-9

Uitslagenlijst Ligawedstrijden 11 April bij RBV van ‘t Hof, Rotterdam

Rond 6 uur stroomt het publiek al massaal naar binnen. Boksschool van ’t Hof, ondanks de flinke verbouwing, ontvangt gasten uit Düsseldorf, aangesloten bij de Duitse Oberliga (eerste divisie) om in zeven partijen hun krachten te meten met boksers van het Nederlandse “Windmill-Team”. (het enige buitenlandse team in deze zware Oberliga competitie). In alle gewichtsklassen (van 60 tot 91+) meten de beste boksers uit deze twee teams hun krachten.
Het voorprogramma bestaat uit een aantal fraaie partijen.
Düsseldorf sleept de eerste overwinning binnen: Huran Aktas wint het van Umut Aydin van het Windmill-Team. Brandon Mullenberg (de drie jaar jongere broer van Peter) verslaat in een fraaie aanvallende partije Yousef Fares, die 62 partijen gebokst heeft, waarvan 38 gewonnen. Gino de Klerk, 19 jr.( categorie Elite A tot 64 kg) Zuid Nederlands kampioen, moet na een ware uitputtingsslag zijn meerdere erkennen in Daniel Beck.
Dari Duarte (Elite A tot 69 kg) wint met mooi aanvallend boksen met goed gesplaatste stoten op het lichaam van Murad Gasanov, die tot nu toe geen partij verloren heeft. Artjom Kasparian (Elite A tot 74 kg) verslaat Jan Sengelhoff die met acht tellen en door zijn coach geworpen handdoek de ring verlaat. Roy Korving (Elite A tot 90kg) wint het met gedegen boksen en goed geplaatste linkse stoten van Vladimir Eicholz die in 48 partijen tot nu toe ongeslagen was. Stanley Koemans bokste ook in de klasse 91+ Hij verloor door tko 1 van Ruben Nazaryan (uit Belgie).
Het Windmill Team heeft met een fraaie overwinning van 11 tegen 9 op de gasten uit Düsseldorf een goed resultaat neergezet.
Teamcoach Peter van der Pas was zeer tevreden met het optreden van zijn ploeg. Hij ziet nog ruime groeimogelijkheden. Met name de mentaliteit van de boksers en de uitstekende sfeer onderling vindt hij heel positief. Ook bondscoach Hennie van Bemmel vond de partijen die avond van een goed niveau, ook hij prees de sfeer onderling. Volgende week denkt hij ook weer dames te kunnen selecteren. Er wordt dan een open dag georganiseerd waar aankomend talenten hun vaardigheden kunnen demonstreren.
De avond werd afgesloten met een spetterende partij van James Delano (van ’t Hof), die na zijn opgelopen blessure in Denemarken, sterk terugkwam tegen Mauk Rijnen ( Seconds out). De wedstrijden waren voor het eerst te zien op een live-stream. Een geslaagde experiment!
Marijke Blom