Nederlandse trainers geven workshop in Assisi

De Nederlandse boksbond doet er alles aan om de internationale contacten met de AIBA (wereldboksbond) en de EUBC (de Europese afdeling) te verbeteren. De trainers Rene Braad en Waleed Shekho reisden donderdag 24 september af naar Assisi in Italië op uitnodiging van AIBA European Boxing Confederation voor de training ‘schoolboys en fitness boxing training course’. Specialisten van over de hele wereld gaven workshops en trainingen aan Europese federaties. Deze 3-daagse bijeenkomst paste ook goed in het Optisport project. Na de eerste cursusdag waren beiden erg enthousiast.

De samenwerking met de verschillende landen verliep vlekkeloos en er werden vele nieuwe contacten gemaakt. Opvallend was de openheid met de topcoaches zoals; Karoly Balzsay Hungary Pedro Roque Cuba Konstantin Koptsev Rusia Zofer Khusyaynov.

Nederland heeft weer de aandacht van Europa en maakt met haar boksers weer een belangrijke stap voorwaarts. Op het gebied van ontwikkeling van onze sport en het breder uitdragen worden er ook resultaten geboekt. Dit natuurlijk niet in de laatste door de prestaties van onze boksers.

Rene Braad bracht namens voorzitter van de Vorst tevens het verzoek over aan EUBC voorzitter Franco Falchinelli om als eregast aanwezig te zijn op het groots opgezette nationale Kerst Boksgala, dat maandag 21 december in Ahoy zal worden gehouden. Falchinelli zegde zijn komst nog niet toe maar hij voelde zich wel uitermate vereerd….

De traditionele foto-momenten ontbraken vanzelfsprekend evenmin. Zie bijgaande foto’s

 

EUBC

Rene Braad