Nederlandse ploeg voor EK vrouwen

De door bondscoach Nigel Davies samengestelde afvaardiging naar het EK vrouwen (van 30 mei tot en met 8 juni in Boekarest) is een afspiegeling van het fulltime Papendal-traject, dat vorig jaar werd opgestart door de boksbond en het NOCNSF.

Dagelijks zijn er centrale trainingen voor de vrouwen, en tegenwoordig ook voor de jongens. In de aanloop naar het EK heeft deze benadering zijn vruchten afgeworpen. Op diverse toernooien werden goede prestaties geleverd. Dat moet uiteindelijk resulteren in een sterk optreden op het EK om aan te tonen dat het Nederlandse vrouwenboksen vooruitgang boekt. Op weg naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro 2016!

Nigel Davies, die intensief samenwerkt met technisch directeur Louis Wijdenbosch, is optimistisch gestemd. ,,Het Papendal-traject komt steeds beter van de grond en ik ben ervan overtuigd dat we grote vorderingen maken’’, aldus Davies.

De ploeg komt zondag terug van een trainingskamp in Frankrijk. Daarna zal blijken of de elleboogblessure van Maxine Koelemij voldoende is hersteld. Alleen wanneer zij honderd procent fit wordt verklaard vertrekt zij met de andere meiden op 28 mei naar Roemenie.

De volledige afvaardiging naar Roemenie ziet er als volgt:

Nouchka Fontijn (75 kilo),

Maxine Koelemij (81 kilo),

Mariska Jansen (60 kilo)

Lisa de Vilder (64 kilo)

Abbygail Deekman (48 kilo)