Nederlands boksteam wint de interland tegen Tsjechië

Genoten van een heerlijke boksavond op de 25ste Bep van Klaveren-Memorial in een sfeervolle Maassilo. De avond begon met een spannende superzwaargewicht partij om het Nederlands kampioenschap tussen Kilat Bilal Hallie en Stanley Koemans, die de laatste nipt wist te winnen. Daarna volgde de interland tussen een aan elkaar gewaagd Nederlands en Tsjechisch team, met de volgende uitslagen:
– Cas van Peer won met overtuigend en technisch goed verzorgd boksen van Petr Novak
– De 14-jarige Josefien Betist kwam na de junior Bep wederom in de ring en won weer. Een mooie generale voor de WK binnenkort.
– Max van der Pas en Bea Dudekova wonnen hun partijen duidelijk
– Rick de Nooijer en Sammy Wagensveld gingen knokkend ten onder tegen sterke Tsjechische tegenstanders, van wie de opponent van Sammy, de ervaren Tsjech Zdenek Chladek, nog op de olympische spelen van Londen heeft gebokst
– Boegbeeld bij de herenselectie, Peter Mullenberg won tot slot zijn partij tegen de viervoudig Tsjechisch kampioen Jiri Havel.

Complimenten voor de prima organisatie en de officials van de Nederlandse Boksbond, inzet van boksers en trainers en directeur Peter Bonthuis.

Boris van der Vorst