Nederland wint in kolkende Maassilo de boksinterland tegen Denemarken


Wie de Bep zegt denkt aan de Bep van Klaveren Memorial. De 24e editie alweer. Een meer dan een Rotterdams topsport-evenement dat perfect was georganiseerd in de Maassilo met een heerlijke mix van entertainment en boksen in een prachtige ambiance. De Nederlandse ploeg sloot zich bij deze sfeervolle gebeurtenis aan. Het won de interland tegen Denemarken. Traditiegetrouw werd een minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis van de enige Nederlandse olympisch kampioen.
We lichten er enkele mooie partijen uit:
Mustafa Akraa won overtuigend de eerste wedstrijd. Na een zuivere rechtse directe ging de Deense tegenstander Sune Jorgerson tegen het canvas en greep de scheidsrechter in: TKO in tweede ronde. Hiervoor behaalde Cas van Peer ook al een duidelijke puntenoverwinning in de jeugdwedstrijd tegen de Belg Zakaria Boudhi.
Sammy Wagensveld boekte een overwinning tegen een Deense knokker, met een mooie eerste ronde waarin hij goed op afstand bokste en bracht de stand op 2-1 tegen Denemarken. De 18-jarige Chelsey Heijnen heeft dapper geknokt in een prestatiepartij tegen de beweeglijke en ervaren Yvonne Rasmussen, ter voorbereiding op het WK in India en kreeg uit handen van Arnold Vanderlyde de aanmoedigingsprijs uitgereikt als veelbelovend talent.
Daarna volgde een fraaie partij van Xavier Kohlen die zijn Deense tegenstander drie ronden lang onder druk zette zonder zelf geraakt te worden en terecht tot winnaar werd uitgeroepen. Brandon Mullenberg verloor helaas zijn wedstrijd tegen de lange Nikki Moller. Mooie winstpartijen van Vlad Jaskuls en Rick de Nooyer zorgden voor de 5-2 eindoverwinning van het jonge, talentvolle Nederlandse team.
Boris van der Vorst
Voorzitter Nederlandse Boksbond

Downloaden (DOCX, Onbekend)