Nationale Sportherdenking op vrijdag 4 mei

Wie van de leden van de Nederlandse Boksbond belangstelling heeft voor de Nationale Sportherdenking op vrijdag 4 mei, is welkom in het Olympisch stadion, temeer omdat dit jaar boksen het centrale thema is. Bij het beeld van Prometheus, dat in 1947 ter nagedachtenis werd opgericht, worden de in de Tweede Wereldoorlog omgekomen sporters herdacht. Deze jaarlijkse ceremonie en kranslegging wordt sinds 2005 door het Comité Nationale Sportherdenking georganiseerd. Een de personen die zijn medewerking heeft toegezegd aan de herdenking is voorzitter Boris van der Vorst van de Nederlandse Boksbond.
Het programma voor vrijdag 4 mei luidt:
10.30 uur – Ontvangst “1928 Olympic Room”
Het eerste onderdeel is een inhoudelijk programma over boksen voor, tijdens en na de Tweede Wereld oorlog. Dit is een besloten bijeenkomst.
11.00 uur – Boksen in de Oorlog
Inhoudelijke programma over boksen in de Tweede Wereldoorlog met bijzondere beeldfragmenten en foto’s onder leiding van Jurryt van de Vooren en Frits Barend.
12.30 uur – Nationale Sportherdenking
Ceremoniële herdenking bij het beeld van Prometheus voor het Olympisch Stadion.
Sprekers:
• Eric van der Burg (Gemeente Amsterdam)
• Raymon Blondel (NOC*NSF)
De herdenking wordt afgesloten met het leggen van vijf kransen in de vorm en kleur van de Olympische ringen. Dit is voor iedereen toegankelijk
De Nationale Sportherdenking wordt mede mogelijk gemaakt door de steun van Gemeente Amsterdam, NOC*NSF, Ajax Foundation, Sportraad Amsterdan, 4-5 mei Comité Amsterdam en het Olympisch Stadion.