NABA heeft ambitie en grootse plannen voor 2016

Naba2Op zaterdag 23 oktober heb ik als bestuurslid van de NBB een bezoek gebracht aan NABA in Nijmegen. Deze vereniging is opgericht in 1947 als Soleritas en is in de jaren 60 van naam veranderd in NABA (Nijmeegse Amateur Boks Academie). De school is gehuisvest in een prachtig gebouw aan de Thijmstraat 40 waar de gymzaal in no time wordt omgebouwd door de leden tot boks-, conditie- en krachttempel om er de trainingen prima te kunnen afwerken.

Door verkeersdrukte kwam ik iets te laat, moest me dus snel omkleden om een uurtje van de training te kunnen meepakken. Streng doch rechtvaardig werd ik aangepakt door Orhan Ozturk, de 13-voudig Nederlands Kampioen, die ook nog eens meerdere internationale toernooien op zijn naam schreef in de 69 kilogram A Klasse. Hij kan fantastisch vertellen over zijn bokscarrière, ik heb genoten van zijn enthousiasme en inzet voor de sport die ons allemaal zo aan het hart ligt. Mooi detail is dat Naba sinds afgelopen weekend er drie NNK 2015 kampioenen bij heeft. Op dit moment heeft de club acht wedstrijdboksers van wie er dus 40% kampioen is. Prima score lijkt mij.

De training bij NABA wordt verzorgd door een drietal NBB gediplomeerde trainers: Manja Peters, Kees van Esveld en Ohran Osturk. Jochem Mak ondersteunt het trainersteam als assistent trainer. NABA verzorgt training voor verschillende doelgroepen; dames heren kinderen, jeugd en doet dit in nauwe samenwerking met gemeentelijke instanties en buurtcomités.

Na de pittige training lekker douchen en naar een dichtbij gelegen restaurant om daar onder het genot van een prima lunch even bij te praten over het reilen en zeilen van NABA en de weg die wij als bondsbestuur zijn ingeslagen.De vertegenwoordigers van NABA zijn zeer te spreken over de gang van zaken binnen de bond en het acteren van het huidige bestuur.

NABA zelf is van plan in 2016 een grote wedstrijdprogramma voor onze amateurs neer te zetten in Nijmegen en hier een traditie van te maken. Ik heb toegezegd dat ze alle steun hiervoor van de NBB kunnen verwachten.

Tevens zijn zij ook zeer geïnteresseerd in het business boksen waar ook vraag naar is vanuit meer boksclubs in het land. Een signaal dat het bestuur hier snel mee aan de slag moet om dit concept neer te zetten en verder te onderstuenen.

Met de toezegging op zak dat er vertegenwoordigers van de Nijmeegse club op 21 november naar de najaars ALV komen keer ik tevreden huiswaarts na een goede training en motiverend gesprek.

Alex van Klooster

Bestuurslid NBB